Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
BTÜ’de ‘Finans ve Ekonomide Sürdürülebilirlik’ ele alındı

BTÜ’de ‘Finans ve Ekonomide Sürdürülebilirlik’ ele alındı


Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ev sahipliğinde, "Döngüsel Ekonomi ve Dijitalleşme, Sürdürülebilir Gelecek" ana temasıyla 2. Uluslararası Finans, Ekonomi ve Sürdürülebilir Politikalar Kongresi (ICOFESP) düzenlendi.

BTÜ’de ‘Finans ve Ekonomide Sürdürülebilirlik’ ele alındı

Kongreye 14 farklı ülkeden akademisyenler katıldı. BTÜ, Kırklareli Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) işbirliğiyle gerçekleştirilen kongrenin açılışı, BTÜ'nün Mimar Sinan Yerleşkesi Turkuaz Salon'unda yapıldı. Kongre, 24-27 Nisan tarihleri arasında hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Kongre, finans ve ekonomi alanında çeşitli konuları ele aldı. Dijital dönüşüm, yeşil dönüşüm yönetimi, girişimcilik ve inovasyon, iklim değişikliği, sürdürülebilir şehirler, yapay zeka, endüstri 4.0, toplum 5.0 gibi konular tartışıldı. Yaklaşık 150 akademisyen, ekonomik anlamda sürdürülebilir bir gelecek için fikirlerini sunarak sorunlara çözüm sağlamaya yardımcı oldu.

BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, kongrenin açılış konuşmasını yaparak, üniversitenin yenilikçi vizyonuna uygun olarak bölge ve ülke sorunlarının çözümüne yönelik kongrelere ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Çağlar, kongrenin günümüz sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağına inandığını ifade etti. Gürsu Kaymakamı Naif Yavuz ise BTÜ'nün her kesimin yararına olan birçok etkinliğe ev sahipliği yaptığını belirtti.

Kongre hakkında bilgi veren Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Rengin Ak, kongrenin amacının ulusal ve küresel düzeydeki ekonomik gelişmeleri değerlendirmek olduğunu söyledi. Ayrıca, bilim insanlarının küresel problemlere dikkat çekmek ve çözüm üretmek için bir araya geldiğini vurguladı.

BTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Ünal, kongrede geleceğe yönelik güzel önerilerin sunulacağına inandığını ifade etti. SUBÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Esen ise doğal kaynakların sınırlı olduğu bir dönemde döngüsel ekonominin önemine dikkat çekti ve kongrenin Bursa'da gerçekleştirilmesinin özel bir anlam taşıdığını belirtti.

Bu kongrenin BTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü tarafından organize edildiğini belirten Kongre Düzenleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Kaya, kongrenin başarılı geçmesini diledi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi