Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bodrum'da düzensiz göçmen botu battı: 6 kayıp

Muğla'nın Bodrum ilçesinde gece saatlerinde yaşanan olayda, Yunanistan adalarına yasa dışı yollardan gitmek isteyen bir grup düzensiz göçmen, bindikleri lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklenmeye başladı.

Bodrum'da düzensiz göçmen botu battı: 6 kayıp

Sahil güvenlik ekiplerine yapılan yardım çağrısı üzerine, bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Botu tarafından lastik bot içerisinde bulunan 14 kişi kurtarıldı.

Ancak kurtarılan düzensiz göçmenlerden alınan ilk bilgilere göre, 6 kişinin denize düştüğü belirlendi. Bunun üzerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait İnsansız Hava Araçları, Sahil Güvenlik Helikopteri, Sahil Güvenlik Botları ve Sahil Güvenlik Dalış Timi bölgeye sevk edildi ve arama kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Kayıp olan 6 düzensiz göçmenin bulunması amacıyla arama kurtarma faaliyetleri devam etmektedir. Sahil güvenlik ekipleri, deniz ve hava unsurlarıyla birlikte bölgede arama çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili olarak detaylı soruşturma başlatılmıştır.

Yasa dışı göç, insanların güvenli olmayan yollarla başka ülkelere gitmeye çalışmalarını ifade eder ve genellikle riskli ve tehlikeli sonuçlara yol açabilir. Sahil güvenlik ve ilgili kurumlar, bu tür olaylara karşı önlemler almakta ve insanların güvenliğini sağlamak için çaba harcamaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi