Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bitlis’te 120 öğrenci 32 ülkenin kostümleriyle defile yaptı

Bitlis’te 120 öğrenci 32 ülkenin kostümleriyle defile yaptı


Tatvan ilçesindeki Cumhuriyet Anaokulu'nda okuyan 120 öğrenci, öğretmenlerinin yardımıyla öğrendikleri 32 ülkeyi temsil eden kostümlerle bir defile gerçekleştirdi.

Bitlis’te 120 öğrenci 32 ülkenin kostümleriyle defile yaptı

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı ve velilerin de katılımıyla gerçekleşti. Kırmızı halı üzerinde yapılan defile gösterisinde öğrenciler, farklı ülkeleri temsil eden kostümlerle sahne aldılar.

Cumhuriyet Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Selin Hacıademoğlu, bu etkinliği bir yıl boyunca hazırladıklarını belirtti ve "Bugün dünya çocuk şenliğini kutladık. Okulumuzda eğitim gören 120 öğrenciyle toplam 32 ülkeyi tanıtan bir etkinlik düzenledik. Öğrencilerimiz bir yıl boyunca her hafta farklı bir ülkeyi tanıttılar. Bugün ise tanıttıkları ve öğrendikleri ülkelerin kostümlerini giydiler. Programın sonunda Tatvan Seydi Ali Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Denizcilik Bölümü bando ekibiyle birlikte bir kortej yürüyüşü gerçekleştirdik" şeklinde açıklama yaptı.

Bu etkinlik, öğrencilerin farklı kültürleri tanımalarını ve farklı ülkelerin geleneklerini öğrenmelerini sağlamak amacıyla düzenlenmiştir. Öğrencilerin bir yıl boyunca öğrendikleri bilgileri kostümlerle temsil etmeleri, onların küresel farkındalık kazanmalarına ve çeşitliliği kutlamalarına yardımcı olmaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi