Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bitcoin dolandırıcılığına bakacak mahkeme bulunamadı: 4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı

Bitcoin dolandırıcılığına bakacak mahkeme bulunamadı: 4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı


Erzurum'da Bitcoin ile kar payı vaadiyle dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla ilgili olarak, mağdurların dört yıldır adaletin sağlanması için beklediği ve hangi mahkemede yargılanacaklarına dair henüz bir karar verilmediği ifade ediliyor.

Bitcoin dolandırıcılığına bakacak mahkeme bulunamadı: 4 yılda 2 mahkemeden görevsizlik kararı

Dolandırıcılık iddiasıyla Tuba P., Seda K. ve Birgül D. hakkında Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, ancak dava karar aşamasındayken mahkeme heyeti değişmiş ve yeni heyet davanın Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiğine karar vermiştir. Bunun üzerine dosya istinafa taşınmış, ancak istinaf mahkemesi de Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmesi gerektiği yönünde bir karar vermiştir. Dosya şu anda yeniden Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne dönmüş durumda ve yeni bir duruşma günü beklenmektedir.

Bilirkişi raporu incelendiğinde, mağdurların anapara kayıplarının toplamda 3 milyon 250 bin 100 TL olduğu belirlenmiştir. Raporda, Tuba P.'nin saadet zincirinin tepe yöneticisi olduğu ve Seda K. ile Birgül D.'nin de bu zincirin içinde aktif olarak yer aldığı ifade edilmiştir.

Mağdurlardan biri olan Murat Erçek, 100 bin TL'nin üzerinde bir miktarla dolandırıldığını belirterek, dolandırılan paranın zaman içinde değer kaybettiğini ve mağduriyetlerinin hızlı bir şekilde giderilmemesi nedeniyle zararlarının arttığını dile getirmiştir. Mağdurlar, dolandırıcıların hala serbest dolaştığını ve davanın ne zaman sonuçlanacağına dair belirsizlik yaşadıklarını ifade ederek adaletin yerini bulmasını istemişlerdir.

Bu tür dolandırıcılık vakaları mağdurlar için büyük bir maddi ve duygusal zarara neden olabilir. Mağdurların talepleri doğrultusunda, davanın hızlı bir şekilde sonuçlanması ve mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerin gerekli adımları atması önemlidir. Ancak mahkeme süreçleri zaman alabilir ve son kararı verecek olan mahkeme mercii tarafından belirlenecektir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi