Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Binlerce kilometre uzaktan gelip köy okulunun tadilatını yaptılar

Binlerce kilometre uzaktan gelip köy okulunun tadilatını yaptılar


Türkiye Tekstil İhracatçıları ve Çalışanları Derneği (TİHCAD) tarafından yürütülen "Ahlat Ağacı: Sosyal Sorumluluk ve Eğitime Destek Projesi" kapsamında Bitlis'in Hizan ilçesine bağlı Ballı Köyü İlk ve Ortaokulu'na destek sağlandı.

Binlerce kilometre uzaktan gelip köy okulunun tadilatını yaptılar

TİHCAD üyesi ve aynı zamanda tekstil firması sahibi olan Bitlisli iş adamı Sinan Aslan'ın girişimleriyle gerçekleşen proje, okul binasının boya ve tadilatının yapılmasını içeriyordu.

Proje kapsamında düzenlenen etkinliklerin ilk gününde, Ballı Köyü İlk ve Ortaokulu öğrencileri için unutulmaz bir tarih ve kültür gezisi düzenlendi. Öğrenciler, Bitlis il merkezi ile Ahlat ve Tatvan ilçelerini ziyaret ederek bölgenin tarihi ve kültürel mirasını keşfetme fırsatı buldular. Selçuklu mezarlığı ve müzesi gibi önemli noktaları ziyaret ederek geçmişle bağlarını güçlendirdiler.

İkinci gün ise okul bahçesinde özel bir program düzenlendi. Etkinliğe Vali Yardımcısı İzzet Cem Eser, Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Hizan Belediye Başkanı Yahya Şam, Hizan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Cemil Tarhan ve birçok davetli katıldı. Öğrenciler tarafından sunulan gösterilerle renklenen etkinlikte, Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, TİHCAD yöneticilerine ve projede emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Kaymakam Özçelik, iyilik yapmanın önemine vurgu yaparak, TİHCAD'ın bu sosyal sorumluluk projesini gerçekleştirmesinden büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti.

TİHCAD Başkanı Ergin Aydın da duygusal bir şekilde programda konuşarak, projenin Ballı Köyü İlk ve Ortaokulu için yapılan küçük bir dokunuş olduğunu ve öğrencileri mutlu etmenin kendileri için büyük bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu belirtti. Aydın, projenin TİHCAD'ın 60. sosyal sorumluluk projesi olduğunu ve Bitlis'e gelerek bu projeyi gerçekleştirmelerine vesile olan Sinan Aslan'a, yönetim kurulu üyelerine ve destek veren üniversitelere teşekkür etti.

Programın sonunda ise Beykent Üniversitesi tarafından gönderilen 200 fidan, okul bahçesine dikilerek etkinlikler tamamlandı. Bu projenin Ballı Köyü İlk ve Ortaokulu öğrencileri için önemli bir deneyim olduğu ve gelecek nesillere ilham olacağı düşünülmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi