Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bingöl polisi, 2 vatandaşın dolandırılmasını engelledi: Toplamda 700 bin lira talep etmişler

Bingöl polisi, 2 vatandaşın dolandırılmasını engelledi: Toplamda 700 bin lira talep etmişler


Bingöl'de, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak vatandaşları dolandırmaya çalışan dolandırıcıların engellendiği bildirildi.

Bingöl polisi, 2 vatandaşın dolandırılmasını engelledi: Toplamda 700 bin lira talep etmişler

Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, söz konusu dolandırıcılık olaylarını önledi. Olaylarla ilgili olarak geniş çaplı bir tahkikatın sürdüğü belirtildi.

Yapılan açıklamada, merkez Yenişehir Mahallesi Genç Caddesi'nde bir kuyumcu önünde şüpheli bir şahsın cep telefonuyla tedirgin davranışlar sergilediği tespit edildi. Şahsın cep telefonu aracılığıyla dolandırılma aşamasında olduğu anlaşıldı. Dolandırıcılar, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak "adınız FETÖ soruşturmasına karıştığı" şeklinde vatandaşı ikna etmeye çalışmış ve vatandaş 350 bin lira para göndermişti. İhbar üzerine adli tahkikat başlatılarak şüpheli şahsın hesabına bloke konuldu.

Ayrıca, ilimiz İnönü Mahallesi Kültür Caddesi'nde bulunan Hacı Hıdır Cami önünde de benzer bir olay yaşandığı belirtildi. Bir şahsın cep telefonuyla tedirgin davranışlar sergilediği ve dolandırılma aşamasında olduğu tespit edildi. Dolandırıcılar, yine kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtarak "adınız FETÖ soruşturmasına karıştığı" şeklinde vatandaşı ikna etmeye çalıştılar. Ancak, para gönderilmesi engellendi ve adli tahkikat başlatıldı.

Bu olaylar kapsamında, polis görevlileri tarafından 2 vatandaşın toplamda 700 bin lira maddi zarara uğraması önlendi. Olayların soruşturması geniş kapsamlı bir şekilde devam etmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi