Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bingöl’de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı

Bingöl’de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı


Bingöl Valiliği, 2014 yılında yaşanan "Kobani olayları"nın yıldönümü nedeniyle olası güvenlik tehditlerini önlemek amacıyla gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.

Bingöl’de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı

Açıklamada, 2014 olaylarıyla ilgili olarak yapılan mahkumiyet kararlarının ardından sosyal medyada halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden paylaşımların yapıldığı belirtilmiştir. Valilik, milli birlik ve beraberliği zedeleyici provokatif eylemlerin önüne geçmek, kamu düzeni ve güvenliğini sağlamak, muhtemel yasadışı eylemlerin önlenmesi amacıyla bu tedbiri almıştır.

Bu süre zarfında, resmi bayramlar, resmi anma günleri, resmi törenler, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik etkinlikler gibi belirli istisnalar dışında toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, araç konvoyu, miting, stant açma, çadır kurma gibi etkinlikler yasaklanmıştır. Ayrıca, Bingöl il sınırlarına veya ilçelerinden çevre illere doğru herhangi bir kanuna aykırı eyleme katılımı önlemek için giriş ve çıkışlar da sınırlanmıştır.

Bu önlemler, güvenlik ve kamu düzeninin korunması amacıyla alınmıştır. Valilik, halkın can ve mal güvenliğini sağlamak, toplumsal huzuru korumak ve olası olayların önüne geçmek için bu tedbirleri uygulamaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi