Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bilim Yunusemreli öğrenciler Türkiye ikincisi oldu

Bilim Yunusemreli öğrenciler Türkiye ikincisi oldu


Bilim Yunusemre öğrencileri, İzmir'de düzenlenen Dünya Robot Olimpiyatları Uluslararası Finali'nde etkileyici bir performans sergiledi.

Bilim Yunusemreli öğrenciler Türkiye ikincisi oldu

Merkezin Green Horizon Takımı, yarışmada Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarı elde etti. Ayrıca, Deneyap VEGA Takımı da Robo Mission Yıldızlar Kategorisinde 40 takım arasında Türkiye'nin beşincisi oldu.

Bilim Yunusemre, binlerce öğrenciye bilimi sevdirme misyonuyla hareket eden bir kurumdur. Dünya Robot Olimpiyatları Uluslararası Finali'ne katılan Bilim Yunusemre, altı takımla büyük başarılar elde etti. Manisa TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi, Teknolojik İnovasyon Kulübü ve Bilim Yunusemre Deneyap Atölyesi öğrencilerinden oluşan Green Horizon Takımı, Dünya Robot Olimpiyatı Türkiye elemelerinde Geleceğin Kaşifleri gençler klasmanında Türkiye ikincisi olarak eylül ayında İtalya'da düzenlenecek olan turnuvaya katılma hakkı kazandı.

Ayrıca, Bilim Yunusemre'nin Deneyap VEGA Takımı da yarışmada Türkiye'nin beşincisi olarak önemli bir derece elde etti. Robo Mission Yıldızlar Kategorisindeki rakiplerini geride bırakarak büyük bir başarıya imza atan Deneyap VEGA takımı, kendi alanında önemli bir başarı elde etti.

Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, dereceye giren öğrencileri ve eğitmenlerini tebrik ederek, "Türkiye şampiyonasında büyük başarılar elde eden öğrencilerimizi ve eğitmenlerini kutlarım. Belediye olarak öğrencilerimize destek vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi