Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bilim Yunusemre Robot Şenliği’nde ilgi odağı oldu

Bilim Yunusemre Robot Şenliği’nde ilgi odağı oldu


Salihli Belediyesi'nin desteğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen Robot Şenliği, ilgi çekici robotlarla dolu bir etkinlik oldu.

Bilim Yunusemre Robot Şenliği’nde ilgi odağı oldu

Salihli'nin Kabazlı Mahallesi'nde gerçekleştirilen şenlikte, Bilim Yunusemre tarafından tasarlanan robotlar büyük ilgi gördü. Yunusemre DENEYAP Atölyeleri ve çeşitli teknoloji firmalarının da yer aldığı etkinlikte, öğrenciler projelerini tanıttı ve firmalar sunumlarını gerçekleştirdi. Şenlikte, öğrencilerin yaratıcı robot tasarımları sergilendi. Bilim Yunusemre'nin çizgi izleyen robotu, FTC Robotu, İHA'lar (insansız hava araçları), akıl zeka oyunları ve güneş gözlem etkinliği büyük ilgi gören unsurlar arasındaydı. Salihli Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, Bilim Yunusemre standını ziyaret ederek FTC Robotu ve Eğitici Mini Torna Makinesi'ni deneyimledi. Farklı takımlar tarafından tasarlanan robotlar, ziyaretçilerden beğeni topladı. Robot Şenliği, Bilim Yunusemre ve diğer katılımcıların gösterdiği başarılı çalışmalarla renkli ve eğlenceli bir etkinlik oldu.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi