Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Beyşehir Gölünde elektroşokla avlanmaya şok ceza

Beyşehir Gölünde elektroşokla avlanmaya şok ceza


Konya'nın Beyşehir ilçesinde devam eden av yasağına rağmen gölden elektroşok yöntemiyle kaçak olarak avlandığı tespit edilen 2 kişiye toplamda 209 bin 972 lira idari para cezası kesildi.

Beyşehir Gölünde elektroşokla avlanmaya şok ceza

Beyşehir Gölü'nde tatlı su ürünlerinin üreme döneminde olan 15 Mart ile 15 Haziran tarihleri arasındaki balık avlama yasağı sürecinde Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığına bağlı ekipler, kaçak avcılığın önlenmesi amacıyla denetimlerini sıklaştırdı. Göl çevresindeki tüm karaya çıkış noktaları, sazlık alanlar ve avlak sahaları kontrol edildi. Bu denetimler sırasında elektroşok yöntemiyle avlanan 2 kaçak avcı yakalandı.

Kaçak avcılara her biri için 104 bin 986 lira olmak üzere toplamda 209 bin 972 liralık idari para cezası uygulandı. Ayrıca elektroşokla avcılıkta kullanılan av malzemelerine ve avlanan sazan balıklarına el konuldu. El konulan balıkların Beyşehir Göl Feneri Yardımlaşma Derneği'ne bağışlandığı belirtildi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi