Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Beyşehir'de Yağmur Bekleyen Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, ekili hububat alanlarında beklenen yağışların yetersiz kalması üzerine çiftçiler, umutlarını tazelemek için yağmur duasına çıktı.

Beyşehir'de Yağmur Bekleyen Çiftçiler Yağmur Duasına Çıktı

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, ekili hububat alanlarında beklenen yağışların yetersiz kalması nedeniyle çiftçiler, umutlarını tazelemek için yağmur duasına başladı. Beyşehir Gölü kenarında yer alan bölgede, kuru tarım yapılan bir alanda, yağmur duası için Sadıkhacı Mahallesi sakinleri bir araya geldi. Mahalle meydanında hayır için danalar kesilirken, kazanlar kurularak meşhur etli pilav odun ateşinde pişirildi. Çiftçiler ve vatandaşlar, Sadıkhacı Eyüp Sultan Camisi'nde İlçe Müftüsü Veysel Kükrek'in yönettiği yağmur duasında ellerini semaya açarak yağış dileklerinde bulundu. Duanın ardından vatandaşlara ve davetlilere etli pilav ikramı yapıldı.

Sadıkhacı Mahallesi Muhtarı Nuh Kar, yerleşim merkezinin Beyşehir'in en büyük ve bereketli topraklarına sahip kırsal mahallelerinden biri olduğunu belirterek, bu yıl hububat ürünlerinde pas hastalığının görüldüğünü ifade etti. Ekinlerin şu anda iyi durumda olduğunu ancak acil yağışa ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Kar, "Bu nedenle dua etmeye çıktık. Hastalık, yağışsızlık sebebiyle ortaya çıktı. İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü de bilgilendirildi. Arpalarımızda duraklama var, gelişme gözlenmiyor. Bazıları güzel, ancak bazılarında sararma mevcut" dedi.

Sadıkhacı Mahallesi'nde bu mevsimde her yıl geleneksel olarak yağmur duası programları düzenlendiğini belirten Muhtar Kar, "Bu duygular büyük. Bu, büyüklerimizden gelen bir gelenek, yağmur duası. Cenab-ı Allah yağmur verirse şükür duası, vermezse yağmur duası niyetiyle bu programları yapıyoruz. Büyüklerimizin bize aktardığı bir geleneğimiz. Allah'ım inşallah bereketini verir, ailelerimizin yüzünü güldürür. Bu niyetle yola çıktık. Allah'ım bizi mahcup etmez, katılan misafirlerimize, gençlere, Sadıkhacı halkına ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.

Muhtar Kar, yerleşim merkezinde "çakıl duası" adını verdikleri bir başka dualarının da olduğunu aktarırken, "70 bin çakılı tek tek okuyup dualarla akan suya döktük. Allah kabul etsin, kazanları kurduk. Allah bereketini artırsın. 6-7 bin kişiye hitap eden bir etli pilav ikram ediyoruz. Allah'ım dualarımızı kabul etsin" dedi.

Muhabir : Aras Fırat Almaz
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi