Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oldu

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oldu


Beşiktaş, Hollandalı Teknik Direktör Giovanni van Bronckhorst ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst oldu

Sezonun son bölümünde takımın geçici olarak yönetiminde bulunan Serdar Topraktepe'nin ise yardımcı antrenör olarak görev yapacağı açıklandı.

Beşiktaş Kulübü, resmi açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yönetim Kurulumuz tarafından yapılan detaylı çalışmalar sonucunda, Futbol A Takımımızın Teknik Direktörlüğü için Hollandalı Giovanni van Bronckhorst ile anlaşmaya varılmıştır. 2+1 yıllık sözleşme imzalanan Giovanni van Bronckhorst'un yardımcılıklarını Jean Paul van Gastel ve Serdar Topraktepe yapacak. Yeni Teknik Direktörümüzün imza töreniyle ilgili ayrıca bilgilendirme yapılacaktır. Giovanni van Bronckhorst'a kulübümüzde başarılı bir hizmet sunacağına inandığımızı belirtir, kendisine başarılar dileriz. Kamuoyuna duyurulur."

Giovanni van Bronckhorst, futbolculuk kariyerine 1993 yılında Rotterdam kulübünde başlamış ve daha sonra Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal ve Barcelona gibi tanınmış kulüplerde forma giymiştir. Kariyeri boyunca orta saha ve savunma bölgelerinde görev yapmış olan van Bronckhorst, 2010 yılında Feyenoord'da futbol hayatını sonlandırmıştı.

Futbolculuk kariyeri boyunca birçok başarı elde eden van Bronckhorst, Barcelona formasıyla 1 kez UEFA Şampiyonlar Ligi, 2 kez İspanya La Liga, 2 kez İspanya Süper Kupası şampiyonluğu yaşamıştır. Ayrıca Arsenal formasıyla 1 kez İngiltere Premier Lig, 2 kez FA Cup, 1 kez League Cup, 1 kez İngiltere Süper Kupası şampiyonluğu, Glasgow Rangers formasıyla 2 kez İskoçya Ligi, 1 kez İskoçya Kupası, 1 kez İskoçya Lig Kupası, Feyenoord formasıyla ise 2 kez KNVB Cup (Hollanda Kupası) kazanmıştı.

Hollanda milli takımında da önemli bir kariyere sahip olan van Bronckhorst, 1998-2010 yılları arasında 3 kez FIFA Dünya Kupası ve 3 kez de Avrupa Futbol Şampiyonası'nda mücadele etmiştir. 2010 Dünya Kupası'nda Hollanda milli takımının kaptanı olarak finalde İspanya'ya karşı sahaya çıkmıştı.

Teknik direktörlük kariyerine 2011 yılında Feyenoord'da yardımcı antrenör olarak başlayan van Bronckhorst, daha sonra aynı kulüpte teknik direktörlük görevine yükselmiştir. Hocalık kariyeri boyunca 1 kez Hollanda Ligi (Eredivisie) şampiyonluğu, 2 kez Hollanda Kupası, 2 kez Hollanda Süper Kupası kazanmıştır. Ayrıca Glasgow Rangers ile UEFA Avrupa Ligi'nde final oynama başarısı göstermişti.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi