Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bayram tatilinde 6 günde meydana gelen trafik kazalarında 48 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 184 kişi ise yaralandı

Bayram tatilinde 6 günde meydana gelen trafik kazalarında 48 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 184 kişi ise yaralandı


Bayram tatili süresince gerçekleşen trafik kazalarında, maalesef 48 kişi hayatını kaybetti ve 6 bin 184 kişi yaralandı. Bu 6 günlük süre zarfında meydana gelen kazaların sonuçları oldukça üzücü oldu. Trafik kazalarının önlenmesi için daha fazla dikkat ve tedbir almak büyük önem taşımaktadır. Sürücülerin hız sınırlarına uymaları, emniyet kemeri takmaları ve trafik kurallarına titizlikle uymaları gerekmektedir. Trafik polisleri ve jandarma trafik ekiplerinin de denetimlerini artırarak güvenliği sağlamak için çaba gösterdikleri belirtilmektedir. Bu tarz kazaların önüne geçmek için trafik güvenliği bilincinin artırılması ve toplumun tamamının trafik kurallarına uyması büyük önem taşımaktadır.

Bayram tatilinde 6 günde meydana gelen trafik kazalarında 48 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 184 kişi ise yaralandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 6 gününde meydana gelen trafik kazalarında 48 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6 bin 184 vatandaşın ise yaralandığını bildirdi.
Bakan Yerlikaya, bayram tatilinde meydana gelen kazalara ilişkin X hesabından paylaşımda bulundu. Yerlikaya, bayram tatili çerçevesinde geri dönüş yolculuklarının başladığını belirterek, bugün trafik yoğunluğunun yeniden artacağını vurguladı. 

"Bayram tatilinin ilk 6 gününde meydana gelen trafik kazalarında 48 vatandaşımız hayatını kaybetti ve 6 bin 184 vatandaşımız yaralandı. Bugün geri dönüş yolculuklarının başlamasıyla birlikte trafik yoğunluğunun yeniden artacağını belirtmek istiyorum. Bayram tatilinin 6. gününde 635 trafik kazası yaşandı. Bu süreçte 391 bin 472 araç denetlendi ve 23 bin 813 araca hız ve radar işlemi, 23 bin 886 araca ise diğer işlemler uygulandı.

Bayram tatilinin başından itibaren toplamda 3 bin 706 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 48 kişi hayatını kaybetti ve 6 bin 184 vatandaşımız yaralandı. Sürücülerimize aşırı hız yapmamaları konusunda uyarıda bulunmak istiyorum. Ayrıca, araçlarımızda ve otobüslerde emniyet kemerlerini kullanmamız çok önemlidir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.

Bayram tatili boyunca trafik polisleri ve jandarma trafik ekipleri 24 saat esasına göre denetlemelerine devam etmektedir."

Muhabir : Önk Haber Merkezi
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi