Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
BAU Asya’daki en iyi üniversiteler arasında yer aldı

BAU Asya’daki en iyi üniversiteler arasında yer aldı


Bahçeşehir Üniversitesi, dünyanın en prestijli derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından yayınlanan "2024 THE Asya Üniversiteleri" sıralamasında önemli bir konuma ulaşmıştır.

BAU Asya’daki en iyi üniversiteler arasında yer aldı

Üniversite, 739 üniversite arasında 196. sırada yer alarak Türkiye'de 9. sırayı elde etmiştir. Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında ise Bahçeşehir Üniversitesi, Koç, Sabancı ve Bilkent Üniversitelerinin ardından 4. sırada yer almıştır.

Sıralama, öğretim, araştırma, bilgi aktarımı ve uluslararası görünüm gibi temel misyonlara dayanarak üniversiteleri değerlendirmiştir. THE Asya Üniversiteleri Sıralaması, dünya üniversitelerinin performanslarını 18 gösterge kullanarak değerlendirerek Asya kıtasını kapsamaktadır. Türkiye'den 75 üniversite bu sıralamaya dahil edilmiştir. Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye'deki vakıf üniversiteleri arasında "Uluslararası Görünüm" kategorisinde 4. sırayı elde etmiştir.

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, başarıyla ilgili düşüncelerini ifade etmiştir. Üniversitenin THE Asya 2024 sıralamasında 196. sırayı elde etmesi ve Koç, Sabancı ve Bilkent Üniversitelerinin ardından vakıf üniversiteleri arasında 4. sırayı alması, öncü bir araştırma üniversitesi olma yolunda ilerlediklerini göstermektedir. Araştırma kategorisinde Türkiye'deki en iyi 10 üniversite arasında yer almaktan mutluluk duyduklarını belirtmiştir. Prof. Dr. Hatipoğlu, aynı zamanda Bahçeşehir Üniversitesi'nin sıralamaya giren en genç üniversite olduğunu vurgulamış ve süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarını tebrik etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi