Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Batman’da sokak hayvanlarına süpriz!

Batman’da sokak hayvanlarına süpriz!


Batman'da Hayvan Hakları Federasyonu temsilciliği ve hayvan sever sivil toplum kuruluşları, Sokak Hayvanları Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenledi.

Batman’da sokak hayvanlarına süpriz!

Etkinlik, Batman Esentepe Külliyesi'nde gerçekleştirildi. İftar sofrasından arta kalan yemekler, sokak hayvanları için toplandı. Hayvan Hakları Federasyonu Batman Temsilcisi Hazal Karaaslan ve Bir Kalp Bir Umut Derneği üyeleri, külliye ziyaretçilerine hayvanlara merhamet konulu broşürler dağıttı.

İftar sonrasında kalan yemekler, sokak hayvanları için toplanarak dağıtıldı. Hayvan Hakları Federasyonu Batman temsilcisi Hazal Karaaslan, insanlara yemeklerinden artanları veya daha sonra yemek istemediklerini çöpe atmaktansa hayvanlarla paylaşmalarını önerdi. Bu şekilde israfın önüne geçilebileceğini ve sokaktaki hayvanların beslenme ihtiyaçlarının karşılanabileceğini belirtti. Ayrıca, insanlardan her kapının önüne bir kap mama ve bir kap su bırakmalarını da önerdi.

Bu etkinlik, sokak hayvanlarının yaşam koşullarına ve haklarına dikkat çekmek, insanların onlara karşı duyarlılık geliştirmesini teşvik etmek amacıyla düzenlenmiştir.

Muhabir : Önk Haber Merkezi
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi