Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu Avrupalı öğrencileri ağırladı

Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu Avrupalı öğrencileri ağırladı


Manisa'nın Yunusemre ilçesindeki Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu, "No Fault Zone" adlı bir Erasmus+ Projesi kapsamında 21-27 Nisan 2024 tarihleri arasında Polonya, İtalya ve İspanya'dan 21 öğretmen ve öğrenci ağırlamıştır. Proje, şiddetsiz iletişim konusuna odaklanmıştır.

Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu Avrupalı öğrencileri ağırladı

Proje kapsamında hafta boyunca çeşitli etkinlikler ve geziler düzenlenmiştir. Yabancı misafirler, ilk gün karşılama töreninin ardından derslere katılmış ve Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş'ı ziyaret etmiştir. 23 Nisan'da, okulun Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama etkinliklerine katılan yabancı öğrenciler, Manisa'nın önemli yerlerini gezme fırsatı bulmuş ve okul öğrencileriyle çocuk oyunları oynamıştır. 24 Nisan'da öğrenciler, şiddetsiz iletişim eğitimi almış, 25 Nisan'da ise Efes, Meryem Ana ve Şirince gibi yerleri ziyaret etmiştir. Proje sonunda sertifika töreni düzenlenmiş ve Avrupalı öğrenciler İzmir ve Kemeraltı'nı gezerek Türkiye'yi daha yakından tanıma fırsatı elde etmiştir.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, okulu ziyaretinde Manisa Mesir etkinlikleri kapsamında öğrencilere mesir macunu ikram etmiştir. Projeyi hazırlayan okulun İngilizce öğretmeni Selin Serter öncülüğünde görev alan diğer öğretmenler de misafirlere Türkiye ve Manisa'yı tanıtma fırsatı bulmuşlardır.

Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, misafirlere Yunus Emre hakkında bilgi vermiş ve projede emeği geçenlere teşekkür etmiştir. Okul Müdürü Mehmet Emin Efe ise okulun ilk defa bir Erasmus projesi gerçekleştirdiğini ve bu durumun büyük öneme sahip olduğunu belirtmiştir. Ayrıca, projede yer alan koordinatör Selin Serter öğretmen, diğer görev alan öğretmenler ve müdür yardımcılarına teşekkür etmiştir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi