Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Balon pilotu 20 kişinin hayatını kurtardı

Balon pilotu 20 kişinin hayatını kurtardı


Kapadokya'da yaşanan olayda, Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünden havalanan bir sıcak hava balonu, Göreme beldesinde bulunan Aşk Vadisi'ne doğru ilerlerken beklenmedik bir şekilde ters rüzgara kapıldı.

Balon pilotu 20 kişinin hayatını kurtardı

Balonun pilotu Caner Uzun, yaşanan tehlikeyi fark ederek acil iniş kararı aldı ve balonu alçak irtifada peribacaları arasına indirmeye çalıştı. Ancak iniş sırasında balon peribacaları arasına sıkıştı.

Olayın ardından bölgeye sağlık, itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Balonda bulunan 20 turist ve pilot Caner Uzun, güvenli bir şekilde merdivenlerle tahliye edildi. Neyse ki herhangi bir yaralanma yaşanmadı ve turistler otellerine döndü.

Sıcak hava balonu pilotu Caner Uzun, yaşanan olayı şu şekilde anlattı: "Sabah saatlerinde Paşabağı bölgesinden kalkış yaptık. Turumuzu tamamladıktan sonra Aşk Vadisi'ne inmek üzere plan yaptık ancak ters bir rüzgarla karşılaştık. Kayalara sürterek acil iniş yaptık. Misafirlerimizin hiçbirinde herhangi bir zarar olmadı. Şu anda onlar otellerine döndü ve turlarına devam ediyorlar."

Balonda bulunan Portekizli turist Rosa Silva Mesquita da, pilotun verdigi güven duygusuyla ilgili olarak, "Pilot sürekli bize güven verdi ve gereken tüm çabayı gösterdi" şeklinde konuştu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi