Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Balıkesir’de öğrenciler minyatür resim yapmayı öğrendi

Balıkesir’de öğrenciler minyatür resim yapmayı öğrendi


Burhaniye ilçesinde Halk Eğitimi Müdürlüğü tarafından başlatılan "Minik eller, büyük hayaller" projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokulu'nda minyatür resim dersi düzenlendi.

Balıkesir’de öğrenciler minyatür resim yapmayı öğrendi

Ressam Figen Köprülü önderliğinde 3/B sınıfı öğrencileri bir araya gelerek minyatür resim yapma fırsatı buldular.

Proje kapsamında Faruk Kızıklı İlkokulu'na gelen ressam Figen Köprülü, öğrencilere minyatür resim dersi verdi ve onlara minyatür resimler yaptırdı. Etkinliğe katılan öğrenciler büyük bir mutluluk yaşarken, Figen Köprülü, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları yaşatma amacı taşıdıklarını ifade etti. Sınıf öğretmeni Şükriye Şıkdağ da ressam Figen Köprülü'ye teşekkürlerini iletti.

Ali Rıza Türkoğlu, resim yapmaktan büyük zevk aldığını belirterek, "Yaptığım işten çok zevk aldım. Zevkli bir işti" dedi. Bora Karagözoğlu ise, "Zevkli ve güzeldi. Bunları yaptığım için çok mutluyum" şeklinde konuştu. Su Çiftçi ise, "Bu çalışma sayesinde güzel şeyler öğrendim. Hem eğlendim hem de çok güzel resimler yaptım. Minyatür resimler yaptım. Figen öğretmenime teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ressam Figen Köprülü ise, "Biz de bu projeye destek olmak için unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan minyatür konusunda bilgi vermek üzere Faruk Kızıklı İlkokulu'na geldik. Çocuklar bu eğitimden çok mutlu oldu. Çocukların heyecanını gördük. Bu da bizi mutlu etti. İnşallah, böyle projelere devam ederiz" dedi. Ada Çakar da, "Bu etkinlik çok güzeldi. Herkesin yapmasını öneririm" şeklinde düşüncelerini paylaştı.

Bu projede minik öğrenciler, minyatür resim sanatını keşfetme ve deneyimleme fırsatı buldular. Ressam Figen Köprülü'nün liderliğinde gerçekleşen etkinlik, öğrencilerin sanatsal becerilerini geliştirmelerine ve geleneksel sanatlara ilgi duymalarına katkı sağladı. Bu tür projeler, çocukların yaratıcılıklarını ve özgüvenlerini geliştirirken, kültürel mirasa da vurgu yaparak geleneksel sanatları yaşatma amacını taşır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi