Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bakan Yerlikaya: “10 ilde BTÖ’ye yönelik gerçekleşen operasyonda 72 şüpheli yakalandı”

Bakan Yerlikaya: “10 ilde BTÖ’ye yönelik gerçekleşen operasyonda 72 şüpheli yakalandı”


İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Bozdoğan-36" adı verilen operasyonlar kapsamında 10 ilde bölücü terör örgütüne yönelik yapılan operasyonlarda 72 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya: “10 ilde BTÖ’ye yönelik gerçekleşen operasyonda 72 şüpheli yakalandı”

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, operasyonların devam edeceğini ve teröristlere göz açtırılmayacağını belirtti. Operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildi.

Operasyonlarda Mardin, Antalya, Elazığ, Adıyaman, Diyarbakır, Eskişehir, İstanbul, Balıkesir, Hakkâri ve Şanlıurfa illerindeki şüphelilerin yakalandığı belirtilmiştir. Şahısların bölücü terör örgütü içerisinde faaliyet yürüttükleri, propaganda yaptıkları, etkinliklere katılarak örgüt lehine slogan attıkları, cezaevlerindeki örgüt koordinasyonuna para yardımında bulundukları ve kanunsuz gösterilere katıldıkları tespit edilmiştir.

Operasyonlar sonucunda 1 ruhsatsız tabanca, 1 kurusıkıdan çevirme tabanca, 1 av tüfeği ve dijital materyaller ile örgütsel dokümanlara el konulmuştur. Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polisleri tebrik etmiş ve milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etmiştir.

Bu tür operasyonlar, terör örgütlerine yönelik mücadele kapsamında güvenlik güçlerinin yürüttüğü önemli faaliyetlerdir. Terörle mücadelede etkinliklerin sürdürülmesi, toplumun huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla büyük önem taşır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi