Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bakan Tekin: "Afetler için kullandığımız kavramlar veya tanımlamalar bugün değişti"

Bakan Tekin: "Afetler için kullandığımız kavramlar veya tanımlamalar bugün değişti"


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da düzenlenen "Dayanıklı Sınıflar Hareketi Projesi" açılışına katıldı.

Bakan Tekin:

Konuşmasında Bakan Tekin, afetlerle ilgili kullanılan kavramların ve tanımlamaların günümüzde değiştiğini belirtti. Tekin, günümüz çağında farklı afet türlerinin var olduğuna inandığını vurguladı. Fitne, fesat ve fıskın gibi olumsuz etkilerin yayıldığı bir dönemde, eğitimcilerin bu afetleri önleyebileceğine dair bir inancının olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen Dayanıklı Sınıflar Hareketi Projesi açılışında konuştu. Bakan Tekin, tüm paydaşların aktif bir şekilde desteklerini beklediklerini söyleyerek, "Dışarıdan konuşarak veya eleştirerek değil, yaptığımız işlerde ve attığımız adımlarda 'fikrim var, katkı vermek istiyorum' diyerek herkesi bir kez daha birlikte hareket etmeye davet etmek istiyorum" dedi.

Bakan Tekin, "Yaşadığımız çağ, beklenmedik ve öngörülemeyen birçok afet benzeri sorunla karşı karşıya getiriyor bizi" şeklinde konuştu. Ayrıca, afet tanımının zamanla değiştiğini ve geçmişte kullandığımız kavramların ve tanımlamaların günümüzde farklılık gösterdiğini belirtti. Tekin, günümüz çağında farklı afet türlerinin var olduğuna inandığını ifade ederek, fitne, fesat ve fıskın gibi olumsuz etkilerin yayıldığı bir dönemde, eğitimcilerin bu afetlere karşı önlem alabileceklerine inancının olduğunu dile getirdi.

Konuşmasının ardından Bakan Tekin, salonda bulunan öğretmenlerden Ramazan Demirbaş, Şeyma Deniz Aydoğan ve Ahmet Bayraktar'ın doğum günlerini kutladı ve onlara düşüncelerini içeren bir mektup hediye etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi