Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bakan Tekin: “Müfredat değişikliklerimiz, toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördü”

Bakan Tekin: “Müfredat değişikliklerimiz, toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördü”


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti ve Vali Ali İhsan Su ile bir görüşme gerçekleştirdi. Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen “İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı”nın ardından yapılan açıklamada, Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da son yıllarda eğitim alanında önemli değişiklikler yapıldığı vurgulandı.

Bakan Tekin: “Müfredat değişikliklerimiz, toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördü”

Bakan Tekin, 2002-2003 eğitim-öğretim yılından bu yana derslik sayısında ve öğretmen atamalarında ciddi artışlar olduğunu belirtti. Diyarbakır'da da fiziki altyapı ve öğretmen sayısında önemli iyileştirmeler yapıldığını ifade etti. Derslik başına düşen öğrenci sayısının ve öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ulusal ortalamalarla uyumlu olduğunu aktardı.

Bakan Tekin, Diyarbakır'da eğitim öğretim hizmetlerinin iyileştirilmesi için yeni yatırımların ve öğretmen atamalarının planlandığını açıkladı. Yapımı devam eden yaklaşık 960 derslik ve 62 yeni okulun eğitim öğretime kazandırılacağını duyurdu.

Ayrıca, Bakanlık olarak eğitim öğretim programlarında yapılacak değişikliklere ilişkin çalışmaların kamuoyunda geniş ilgi gördüğünü ve bu sürece katkı sunan herkese teşekkür ettiğini belirtti. Programların indirilme sayısının oldukça yüksek olduğunu ve bu durumun kamuoyunun konuya olan ilgisini gösterdiğini ifade etti.

Bakan Tekin, CHP'li vekillerin bakanlık önünde yaptığı açıklamaları da değerlendirdi ve kendilerine randevu verilerek istişareye açık olduklarını belirtti. Ayrıca, eğitim öğretim sürecinin kamuoyunun katkılarıyla güçlenebileceğini vurguladı.

Son olarak, Bakan Tekin'e ziyaretinde AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz, Suna Kepolu Ataman ve AK Parti İl Başkanı Raşit Ocak eşlik etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi