Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bakan Tekin, Eğitim Fakültesi Dekanları İstişare Toplantısı'na katıldı

Bakan Tekin, Eğitim Fakültesi Dekanları İstişare Toplantısı'na katıldı


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da düzenlenen Eğitim Fakültesi Dekanları İstişare Toplantısı'na katıldı.

Bakan Tekin, Eğitim Fakültesi Dekanları İstişare Toplantısı'na katıldı

Bakan Tekin, toplantının başkanlığını yaparak akademisyenlerle bir araya geldi. Toplantıda, Milli Eğitim Bakanlığı'nın üniversitelerdeki eğitim fakülteleriyle iş birliği içinde çalışması gerektiğini vurgulayan Bakan Tekin, istişare toplantılarının iş birliği ortamını sürdürmesini istedi.

Bakan Tekin, 2002 yılındaki derslik sayısıyla günümüzdeki durumu karşılaştırarak, derslik sayısının ikiye katlandığını ve binalardaki konfor düzeyinin arttığını belirtti. Ayrıca, Türkiye'deki öğrenci başına düşen öğretmen sayısının OECD ortalamasında olduğunu ifade etti. Bakan Tekin, Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan yaklaşık 1 milyon 100 bin öğretmenden 800 bininin 2003 yılından sonra atandığını ve eğitim altyapısında önemli bir değişimin gerçekleştiğini söyledi.

Yeni müfredat çalışmaları sırasında bir çalışma grubu oluşturduklarını ve binin üzerinde kişinin bu çalışmada yer aldığını belirten Bakan Tekin, eleştirilerin bazen haksız olduğunu ve akademide tutuculuğun ve muhafazakarlığın yaygın olduğunu ifade etti. Bakan Tekin, her türlü öneriye açık olduklarını ve eleştirilerin sağlıklı bir şekilde değerlendirileceğini vurguladı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi