Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Bakan Tekin, 57 bin okulda yıllık internet maliyetinin 800 milyon civarında olduğunu açıkladı

Bakan Tekin, 57 bin okulda yıllık internet maliyetinin 800 milyon civarında olduğunu açıkladı


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Abdullah Tivnikli Fen, Sosyal Bilimler ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin açılış törenine katıldı ve yapılan yatırımların önemine vurgu yaptı.

Bakan Tekin, 57 bin okulda yıllık internet maliyetinin 800 milyon civarında olduğunu açıkladı

Bakan Tekin, okulların modern ve konforlu olduğunu, 57 bin okulda internet erişiminin sağlandığını ve bu altyapının yıllık yaklaşık 800 milyon liraya mal olduğunu belirtti.

Hayırseverliklerinden dolayı Tivnikli ailesine teşekkür eden Bakan Tekin, son yıllarda hayırseverlerle yaklaşık 4 bin derslik yapma protokolü imzaladıklarını ifade etti. Türkiye'de toplumun eğitim yatırımlarına duyarlı olduğunu ve herkesin katkı sağlayabileceğini dile getirdi.

Bakan Tekin, eğitim yatırımlarının sadece Milli Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğunda olmadığını, toplumun tüm kesimlerinin katkı sunması gerektiğini vurguladı. Hayırseverlerin desteklerinin önemine değinerek, son 7-8 ay içinde hayırseverlerle 4 bin derslik protokolü yapıldığını belirtti ve bu katkıların sürekli olmasını temenni etti.

Ayrıca, Bakan Tekin, 2002 yılında başlatılan "Cumhuriyet'in 100'üncü Yılında Mektuplar" projesi kapsamında geçmişte yazılan mektuplara değindi. Bu mektuplarda öğretmenlerin ve öğrencilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekildiğini ifade etti. Eğitimde yapılan büyük ilerlemelere rağmen, geçmişteki zorlukları unutmamak gerektiğini vurguladı.

Proje okulu kavramına da değinen Bakan Tekin, bu kavramın öğretmenlerin daha etkili çalışabileceği ortamlar oluşturmak için hayata geçirildiğini belirtti. Proje okullarında öğretmenlerin daha özgürce projeler hayata geçirebileceğini ifade etti.

Bakan Tekin'e, törende AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Mehmet Galip Ensarioğlu, Mehmet Sait Yaz, Suna Kepolu Ataman ve AK Parti İl Başkanı Raşit Ocak eşlik etti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi