Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Ayvalık’ta engellilerden Anneler Günü etkinliği

Ayvalık’ta engellilerden Anneler Günü etkinliği


Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED) bünyesinde engellilere yönelik yapılan çalışmalarla tanınan bir etkinlik, Anneler Günü için anlamlı bir etkinlikle kutlandı.

Ayvalık’ta engellilerden Anneler Günü etkinliği

BOED Genel Merkezi binasında düzenlenen etkinlikte, engelli öğrenciler ve anneleri bir araya geldi ve dernek üyeleri tarafından hazırlanan ikramlar eşliğinde keyifli bir gün geçirildi.

Etkinlikte, bir engelli annesinin zorlukları, duygusal yönü ve mücadelesi vurgulandı. Engelliler, dernek bünyesindeki atölyelerde kendi el emekleriyle yaptıkları hediyeleri annelerine armağan ettiler. Aynı zamanda 18 yıldır eğitim veren öğretmenlerine de çiçeklerle teşekkür eden engellilerin bu jesti, duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Etkinlik sonrasında BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, anneliğin dünyanın en kutsal görevlerinden biri olduğunu belirterek, engelli bir bireyin annesi olmanın ise daha büyük bir meşakkat ve sabır gerektirdiğini ifade etti. Özellikle zihinsel engelli çocukların annelerinin 7/24 yanlarında olduğunu ve onların özverilerinin daha da kutsal ve takdire şayan olduğunu vurgulayan Özlemiş, bu bilinçle güzel ve anlamlı bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Annelerle birlikte güldük ve eğlendiklerini, dernek bünyesindeki engellilerle hoş saatler geçirdiklerini paylaştı.

Başkan Özlemiş, dernek bünyesindeki iş atölyelerinde engelli öğrencilerin yaptığı ve gelirlerinin tamamının kendilerine bırakıldığı hediyelik ürünlere de dikkat çekti. Annelerine güzel bir hediye vermek isteyenleri Ayvalık Belediyesi'ne ait Türkan Saylan Kültür Merkezi ile Altınova Mahallesi'ndeki dernek binasında sergilenen hediyelik ürünleri görmeye davet etti.

Muhabir : Gülcan ONAT
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi