Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Aydın merkezli 4 ilde sahte rapor düzenleyen örgüte operasyon

Aydın merkezli dört ilde düzenlenen operasyonda, gerçeğe aykırı sağlık kurulu raporu düzenleyen ve kullanarak çeşitli hizmetlerden usulsüz yararlanan suç örgütüne yönelik olarak 17 şüpheli yakalandı.

Aydın merkezli 4 ilde sahte rapor düzenleyen örgüte operasyon

Operasyon, Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirildi.

Suç örgütünün, engelli araç alımı, emeklilik, aylık bağlatma, bakım yardımı, özel eğitim, istihdam gibi hak ve hizmetlerden usulsüz yararlanmak suretiyle maddi menfaat elde ettiği belirlendi. Operasyon kapsamında Aydın, İzmir, İstanbul ve Tunceli illerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi ve aralarında örgüt lideri Ç.G'nin de bulunduğu 17 şüpheli yakalandı.

Yapılan incelemeler sonucunda örgütün faaliyetleriyle ilişkilendirilen toplamda 205 milyon 219 bin 909 TL'lik para akışı tespit edildi. Operasyon kapsamında yapılan ev aramalarında 87 sağlık kurulu raporu, 96 hasta muayene evrağı, 44 suça yönelik belge, 26 dijital materyal, 2 tabanca, 54 fişek ve 18 cep telefonu ele geçirildi.

Şüpheliler adli makamlara sevk edildi ve yapılan işlemlerin ardından 4 şüpheli tutuklandı. Örgüt lideri Ç.G. dahil olmak üzere toplamda 11 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 2 şüpheli ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi