Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Aydın’da sahte zeytinyağı operasyonu

Aydın’da sahte zeytinyağı operasyonu


Aydın'ın Köşk ilçesinden Şanlıurfa'ya götürülmek üzere araçlara yüklenen piyasa değeri 1 milyon 200 bin lira olan 4 bin litre sahte zeytinyağı, jandarma ekipleri tarafından ele geçirildi.

Aydın’da sahte zeytinyağı operasyonu

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmasıyla gerçekleşen operasyonda, bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yapan şahıslara yönelik operasyon düzenlendi.

H.B. (22) yönetimindeki minibüs ve İ.S. (38) yönetimindeki tırın Köşk ilçesinden Şanlıurfa'ya götürülmek üzere yüklenen kolilerde sahte zeytinyağları tespit edildiği sırada suçüstü yapıldı. Efeler İlçe Jandarma Komutanlığı, Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Maliye Bakanlığı ekipleri de operasyona katılarak yapılan aramada, piyasa değeri 1 milyon 200 bin TL olan 200 koli içinde toplam 4 bin litre sahte zeytinyağı ele geçirildi.

Yapılan kontrollerde sahte olduğu belirlenen zeytinyağları ile ilgili olarak devam eden soruşturma kapsamında, Aydın Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından şüphelilere 600 bin TL vergi cezası uygulandı. Aydın İl Tarım Müdürlüğü de sahte ürünlere ilişkin numuneler alarak el koydu. El konulan ürünler, Aydın Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı'na teslim edildi.

Operasyonda yakalanan şüpheliler hakkında adli ve idari işlemlere başlandı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi