Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Aydın'da sahte bal operasyonu: 2 ton 960 kilo ele geçirildi

Aydın'da sahte bal operasyonu: 2 ton 960 kilo ele geçirildi


Aydın'ın Köşk ilçesinde, jandarma ekiplerinin düzenlediği operasyonda, sahte bal üretimi ve satışına ilişkin büyük bir operasyon gerçekleştirildi.

Aydın'da sahte bal operasyonu: 2 ton 960 kilo ele geçirildi

Yapılan denetimde, toplam 2 ton 960 kilogram sahte bal ele geçirildi ve şüpheli şahsa 1 milyon TL idari para cezası kesildi.

Olayın detayları şu şekilde: Köşk İlçe Jandarma Komutanlığı, bozulmuş ve değiştirilmiş gıda ticareti yaptığı bilgisi aldığı şüpheli bir şahsı takibe aldı. Şüpheli kişinin sahte zeytinyağı ve gıda ürünleri üreterek piyasaya sürdüğü tespit edildi. Bunun üzerine, Baklaköy Mahallesi'nde bulunan depoya operasyon düzenlendi. Operasyon sırasında Aydın İl Tarım Müdürlüğü ekipleri de yer aldı.

Depoda yapılan denetimde, 7 bin adet markasız boş zeytinyağı tenekesi, 2 bin 400 adet 1 kilogramlık kavanoz içinde bal ve 20 adet 28 kiloluk tenekeler içinde bal görünümlü madde olmak üzere toplam 2 ton 960 kilogram sahte gıda ürünleri ele geçirildi. Ele geçirilen ürünler, numuneler alınarak Aydın İl Tarım Müdürlüğü'ne yediemin olarak teslim edildi.

Şüpheli şahsa, sahte gıda üretimi ve satışından dolayı 1 milyon TL idari para cezası uygulandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi