Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Aydın'da Gök Gürültülü Sağanak Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Aydın'da Gök Gürültülü Sağanak Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı


Aydın'da gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar beklentisi!

Aydın'da Gök Gürültülü Sağanak Yağış ve Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Aydın ilinde Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışlar ve kuvvetli rüzgarlarla karşılaşılması bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, Aydın genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat çekiyor. Gece saatlerinden itibaren Aydın'da yoğunlaşması beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (30-70 kg/m2) olabileceği belirtiliyor. Bu durumun ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgarlar ve kıyı bölgelerinde hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara yol açabileceği vurgulanıyor. Bu nedenle, Aydın'da yaşayanların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Ayrıca, Aydın'da kuvvetli rüzgarlar da beklenmektedir. Gece saatlerinden itibaren Kuzeybatı kesimlerden başlayarak zamanla il genelinde güney ve güneybatı yönlerinden fırtına hızında (51-75 km/saat) esmesi bekleniyor. Yer yer kuvvetli fırtına (75-90 km/saat) şeklinde seyredecek olan rüzgarlar, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, ulaşımda aksamalar ve toz savrulması gibi olumsuzluklara yol açabilir. Bu nedenle, Aydın halkının dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşımaktadır.

Meteoroloji yetkilileri, halkın bu olumsuz hava koşullarına karşı duyarlı olmalarını ve gereken önlemleri almalarını tavsiye etmektedir. Güvenlik açısından risk teşkil edebilecek durumların önlenmesi için yetkililerin ve ilgili kurumların talimatlarına uymak önemlidir.

Muhabir : Aras Fırat Almaz
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi