Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi'nden sempozyum

Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi'nden sempozyum


Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu Hukuk, Bilişim İnovasyon ve Teknoloji Merkezi'nin (HUBİTEM Merkezi) işbirliğiyle düzenlenen Hukuk Bilişim ve Teknoloji Sempozyumu'nda (HUBİTSEM), akademik dünya ile iş hayatı bir araya geldi.

Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi'nden sempozyum

Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde gerçekleşen sempozyumda, atölye çalışmaları da yapıldı. Dr. Pınar Yaşar Şatıroğlu, sempozyum hakkında İHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bilişim hukuku, hukuk, yapay zeka ve kişisel verilerin korunmasıyla ilgili olarak tüm bilgi sahiplerini bir araya getirmeyi amaçladık. Bu sempozyumda, klasik bilimsel toplantılardan farklı olarak hem hakemli sunumlara yer verildi, hem de farklı kamu kurumlarının temsilcileri ile özel sektör çalışanları, özellikle yöneticilerin katıldığı bir etkinlik düzenlendi. Bu etkinlik bizim ana etkinliğimizdi ve sempozyumu ana ve yan etkinlik olarak ikiye ayırdık" dedi.

Dr. Şatıroğlu, atölye çalışmaları hakkında bilgi verirken, alanında uzmanlaşmış akademisyenler ve kurum temsilcilerinin bu çalışmalarda yer alacağını belirtti. Şimdiye kadar üç ana oturum gerçekleştirildiğini ve bir atölye çalışmasının yapıldığını söyledi. Sempozyumun asıl amacının, tüm paydaşları bir araya getirerek Ankara Barosu ve Atılım Üniversitesi öğrencileri, avukatlar, stajyer avukatlar, kurum çalışanları ve akademisyenlerin yeni bir bilgi üretim noktası oluşturması olduğunu ifade etti. HUBİTSEM'in de bu amaca hizmet ettiğini vurguladı. Dr. Şatıroğlu, akademik hayat ile iş hayatını bir araya getirerek hukuk fakültesi öğrencilerini mezun olmadan önce daha geniş bir perspektifle tanıştırmayı hedeflediklerini söyledi. Çünkü dışarıda gelişen ve ilerleyen bir dünya olduğunu ve bu dünyanın bir parçası olmak isteyenlerin hem akademik donanıma sahip olmaları hem de özel sektördeki çalışma prensiplerini bilmeleri gerektiğini belirtti. Bu nedenle, ikisini bir araya getirebilecek bir ışık yakmayı amaçladıklarını ifade etti.

Avukat Cenk Levent Eroğlu ise HUBİTSEM'in ulusal çapta yapılan bir sempozyum olduğunu belirterek, "Toplamda 4 barodan, 8 farklı ilden, 15 farklı üniversiteden 18 şirket ve 8 kamu kurumundan katılımcılar burada bulunuyor. Burada teknoloji hukuku ve bilişim hukukunun detaylarını inceliyoruz. Güncel meseleleri tartışıyoruz ve insanlar ile kurumlar arasında bağlantı kurmaya çalışıyoruz" dedi.

Sempozyum, 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşti ve yapay zeka ve hukuk konuları da tartışıldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi