Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Atılım Üniversitesi öğrencileri çubuk makarnadan yaptıkları köprü ile birinci olmak için yarıştı

Atılım Üniversitesi öğrencileri çubuk makarnadan yaptıkları köprü ile birinci olmak için yarıştı


Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Kuzeyboru A.Ş'nin iş birliğiyle, 18-19 Nisan tarihlerinde "Kuzeyboru Çubuk Makarna Köprü Yarışması 2024" düzenlendi.

Atılım Üniversitesi öğrencileri çubuk makarnadan yaptıkları köprü ile birinci olmak için yarıştı

Yarışmaya inşaat mühendisliği, mimarlık, tıp fakültesi, yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, havacılık ve uzay mühendisliği, makine mühendisliği öğrencilerinden oluşan 12 takım katıldı.

Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Cenan Mertol, yarışmanın çubuk makarna köprüleri üzerine olduğunu belirtti. Mertol, "Öğrenciler, spagetti yani çubuk makarnaları kullanarak, derslerde öğrendiklerini ve hayal güçlerini kullanarak en fazla yükü taşıyabilen köprüleri inşa etmeye çalışıyorlar. Toplamda 40 öğrenci ve 12 farklı takım bulunuyor. Takımlar genellikle inşaat mühendisliği öğrencilerinden oluşuyor, ancak mimarlık, makine mühendisliği, bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, havacılık ve uzay mühendisliği ve tıp bölümlerinden öğrenciler de yer alıyor. Öğrenciler, hem eğleniyor hem de bilgilerini sergiliyor. Bu yıl Kuzeyboru firmasıyla iş birliği yaptık ve güzel ödüllerimiz var. Öğrenciler bu ödüller için büyük bir rekabet içerisindeler" dedi.

Yarışma iki gün sürdü. İlk gün, takımlar 8 saat içinde köprülerini inşa etti. İkinci gün ise köprüler özgünlük, orijinallik ve yük taşıma kapasitesi gibi kriterlere göre değerlendirildi. Sonunda, katılım belgeleri takdim edildi ve kazanan takımlara ödülleri verildi. Mertol, bu tür etkinliklerin öğrencilerin motivasyonunu artırdığını ve eğitim hayatlarına büyük katkı sağladığını belirtti.

Yarışmanın jürisinde Prof. Dr. Tolga Akış, Doç. Dr. Meriç Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Halit Cenan Mertol, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Akış ve Dr. Öğr. Üyesi Saman Aminbakhsh yer aldı. Jüri, takımların inşa ettikleri köprüleri "estetik-özgünlük" açısından değerlendirdi ve köprülerin dayanıklılık testlerini gerçekleştirdi. Değerlendirme sonucunda, "Winners" adlı takım birinci, "1 Çiçek 4 Böcek" adlı takım ikinci ve "Betta" adlı takım üçüncü oldu. "Winners" takımı Egemen Erdil, Barış Ozan Bal ve Berenay Tolga Alkan'dan, "1 Çiçek 4 Böcek" takımı Zeynep Sude Daşcı, Soner Parlak, Baran Özpolat, Hüseyin Arda Özdemir ve Erdem Şahin'den, "Betta" takımı ise Ramazan Erten, Yaren Köroğlu, Ekin Bejan Baykara, Emir Kutluhan Arslan ve Gözde Naz Aksoy'dan oluşuyordu.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi