Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Ateş savaşçılarının kurtarma tatbikatı komandoları aratmadı

Ateş savaşçılarının kurtarma tatbikatı komandoları aratmadı


Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Güver Uçurumu'nda arama kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Ateş savaşçılarının kurtarma tatbikatı komandoları aratmadı

İtfaiye erleri, 65 metre yükseklikten ip yardımıyla vadi tabanına inerek "uçuruma yuvarlanan bir yaralı nasıl kurtarılır" senaryosunu pratik olarak deneyimledi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi personeli, 6 Şubat depremlerinden Antalya'daki yangın ve sel felaketlerine kadar çeşitli olaylara müdahale etmektedir. Acil durumlara hazırlıklı olmak amacıyla itfaiye personeli düzenli olarak teorik ve pratik eğitimler almaktadır. Yeni personel de bu eğitimlere katılarak tecrübe kazanmaktadır.

Bu kapsamda, itfaiye personeline arama kurtarma eğitimleri verilmektedir. Güver Uçurumu'nda gerçekleştirilen tatbikat ise oldukça etkileyiciydi. İtfaiye erleri, 65 metrelik bir uçurumdan iple aşağıya inerek zorlu arazi koşullarında karşılaşabilecekleri olumsuz durumları deneyimledi. Tatbikatta, yaralanan bir kişinin nasıl paketlenip çıkarılacağı da eğitim konuları arasındaydı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Ekip Amiri Selamettin Sağlam, itfaiyecilik mesleğini 18 yıldır sürdürdüğünü belirtti ve sahadaki deneyimlerini yeni arkadaşlarıyla paylaştıklarını ifade etti. Antalya'nın turistik bir şehir olması nedeniyle yoğun insan nüfusu olduğunu ve bu sebeple birçok arama kurtarma olayıyla karşılaşıldığını vurguladı. Amacın, personeli her türlü olumsuzluğa karşı hazırlamak olduğunu ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak kentlerinde ve ülkede meydana gelebilecek afetlerde öncü rol oynamaya devam edeceklerini belirtti. Vatandaşların kendilerini güvende hissetmeleri için her zaman hazır olduklarını vurguladı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi