Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Atatürk Üniversitesi’nin 3 Projesine Destek

Atatürk Üniversitesi’nin 3 Projesine Destek


Dev bir bilim merkezi olan Atatürk Üniversitesi, kültürel ve bilimsel geleneği, donanımlı altyapısı, fakülteleri, araştırma merkezleri, enstitüleri, meslek yüksekokulları ve uzman akademisyenleriyle ulusal ve uluslararası alanda tanınmaktadır.

Atatürk Üniversitesi’nin 3 Projesine Destek

Bu bağlamda, Atatürk Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 - 100. Yıl Çağrısı kapsamında üç projeye destek sağlama hakkı elde etti.

Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi'nden Prof. Dr. Adem Peker, Edebiyat Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Nihangül Daştan ve Kâzım Karabekir Eğitim Fakültesi'nden Araştırma Görevlisi Dr. Ebru Ocakcı'nın liderlik ettiği projeler, başarılı bir şekilde desteklenmiştir.

Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı, konuyla ilgili değerlendirme yaparak, projelerin Atatürk Üniversitesi'nin araştırma kapasitesini ve bilimsel yenilikçilik anlayışını güçlü bir şekilde ortaya koyduğunu ifade etmiştir. Ayrıca, Proje Geliştirme ve Destek Ofisi'nin projelerin tasarım ve geliştirme süreçlerinde danışmanlık hizmetleri sunduğunu belirtmiştir.

Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesi olarak bu projelerin araştırma kültürünü ileriye taşıyacağına ve bilimsel çalışmaların görünürlüğünü artıracağına inanmaktadır. Üniversitenin misyonunun evrensel düzeyde nitelikli bilimsel bilgi üretmek, Ar-Ge faaliyetleri yürütmek, teknoloji geliştirmek, patente dönüştürmek ve bilimi toplumun yararına kullanmak olduğunu vurgulamıştır.

Desteklenen projeler şunlardır:

1. Prof. Dr. Adem Peker'in liderliğindeki proje: Ergenlerin Siber Zorbalıkla Mücadelede Güçlendirilmesi için Siber İzleyici Rolleri Farkındalık Modelinin Geliştirilmesi.

2. Dr. Öğr. Üyesi Nihangül Daştan'ın liderliğindeki proje: Türkiye'nin Kültürel Miras Politikalarının 100 Yıllık Geçmişi, Uluslararası Karşılaştırmalı Analizi ve Gelecek İçin Öneriler.

3. Arş. Gör. Dr. Ebru Ocakcı'nın liderliğindeki proje: İlkokul Öğrencilerinin Mekânsal Düşünme Becerileri, Problem Çözme Becerileri ve Bilişsel Yükleri Üzerindeki Etkilerini İncelemek Amacıyla Akıllı ve Somut Mekânsal Düşünme Oyuncaklarının Geliştirilmesi.

Atatürk Üniversitesi, bu projelerde emeği geçen tüm akademisyenleri ve araştırmacıları tebrik ederek, başarılarının devamını dilerken bilim dünyasına katkıda bulunmaya devam edeceğini vurgulamaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi