Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Aşırı yüklenmeyi kaldırmayan trafo alev alev yandı

Aşırı yüklenmeyi kaldırmayan trafo alev alev yandı


Antalya'da park içerisindeki trafoda başlayan yangın kısa sürede büyüyerek çevredeki iki kamyonette bulunan mutfak tüplerini tehdit etti. Olay, mahalle sakinlerini hem korkuttu hem de elektriksiz bıraktı.

Aşırı yüklenmeyi kaldırmayan trafo alev alev yandı

Saat 18.30 sıralarında Antalya'nın Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi 1223. Sokak'ta meydana gelen olayda, bir park içinde bulunan ve mahalleye enerji sağlayan elektrik trafosunda aşırı yüklenmeye bağlı olarak önce dumanlar yükseldi, ardından patlamalar yaşandı ve alevler yükseldi. İlk başta küçük patlamalar ve dumanların görüldüğü trafodan çıkan dumanı fark eden çevredeki vatandaşlar, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İhbar üzerine gelen Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekibi, trafoda akım olduğu için hemen müdahalede bulunamadı. Bu nedenle bölgeye elektrik dağıtım şirketi ekibi çağrıldı. Ancak, alevlerin yükselmesi nedeniyle elektrik akımı kesilemedi. Bu sırada trafonun birkaç metre yakınında bulunan iki kamyonetteki mutfak tüpleri dikkat çekti.

Olay yerinde bulunan polis ve itfaiye ekipleri, mutfak tüplerinden kaynaklanabilecek olumsuzluklara karşı bölgeyi şerit çekerek araç ve yaya trafiğine kapattı. İşletme sahibi ve vatandaşlar, kamyonetlerdeki mutfak tüplerini alevlerden uzak bir noktaya taşıdı. Elektrik şirketi görevlilerinin trafoya gelen enerjiyi farklı bir noktadan kesmesinin ardından itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek yangını kısa sürede kontrol altına aldı ve çevreye yayılmasını önledi.

Yangın sonucunda trafoda büyük hasar meydana gelirken, ekipler elektriği kesilen mahalleye yeniden enerji vermek için çalışma başlattı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi