Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Araştırmacılar bir araya geldi, 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışma görüşülecek

Araştırmacılar bir araya geldi, 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışma görüşülecek


Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi'nin açılışı gerçekleştirildi.

Araştırmacılar bir araya geldi, 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışma görüşülecek

Sivas'ta Türkiye, Azerbaycan, ABD, İspanya, Portekiz gibi 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışmanın tartışılacağı 3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi başladı. SBTÜ konferans salonunda gerçekleştirilen açılışa SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ve birçok akademisyen ile öğrenci katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Tarım Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Karaköy, konuşmasında üniversitenin bilimsel çalışmalara verdiği önemden bahsederek, "Rektörümüzün liderliğinde bilimsel çalışmalara büyük değer ve önem veriyoruz. Her yıl 1 ya da 2 kongreye ev sahipliği yapmaktayız ve bu kongreler bizim için son derece kıymetlidir. Uluslararası bir kongre olması nedeniyle dünyadaki araştırmacılarla işbirliği yapma fırsatına sahibiz" şeklinde konuştu.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kağan Kökten ise kongre hakkında bilgi vererek, "3. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar ve İnovasyon Kongresi'ne yüz yüze ve online olarak 21 farklı ülkeden 205 bilimsel çalışma başvurusu yapıldı. Kongrenin ilk gününde toplam 5 oturum yüz yüze gerçekleştirilecek" dedi.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul ise konuşmasında, "Bu kongre, çeşitli araştırmaların sunulduğu bir platform olacak. Üniversitelerin temel görevlerinden biri eğitimin yanı sıra bilimsel araştırmaları gerçekleştirmektir. Bu kongreler, konferanslar ve sempozyumlar bilimsel çalışmaların diğer bilim insanlarıyla, öğrencilerle ve toplumun diğer kesimleriyle paylaşıldığı ortamlardır. Bu tür programları, bilgi alışverişinin ve dünyadaki diğer bilim insanlarının çalışmalarının takibi açısından son derece önemsiyorum. Ayrıca öğrenciler için de büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Bu güzel bilimsel etkinlik ve bilgi paylaşımına katılan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından plaket takdimi gerçekleştirildi ve kongrenin ilk oturumu konferans salonunda başladı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi