Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Apartman sakinlerini sokağa döken yangında 'maskeli sabotajcı' iddiası

Apartman sakinlerini sokağa döken yangında 'maskeli sabotajcı' iddiası


Manavgat'ta Yukarı Hisar Mahallesi'nde bulunan bir apartmanda çıkan yangın, apartman sakinlerinde büyük panik yarattı.

Apartman sakinlerini sokağa döken yangında 'maskeli sabotajcı' iddiası

Evlerinin yandığını öğrenen ev sahipleri, olayın sabotaj olduğunu iddia etti. Yapılan incelemelerde ise güvenlik kameralarında yüzü maskeli bir kişinin apartmana girip çıktıktan hemen sonra yangının başladığı tespit edildi.

Yangın, Kemal Güneylioğlu apartmanının birinci katında bulunan Emine Gülay'a ait evde meydana geldi. Evde kimsenin bulunmadığı sırada yangını fark eden apartman sakinleri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Manavgat Birimi ekipleri, yangına müdahale ederek alevleri diğer dairelere sıçramadan söndürdü.

Yangın sırasında apartman sakinleri büyük panik yaşadı. Bir üst katta yaşlı ve yatalak bir kadın olduğu belirtildi, ancak içeriye girilemedi. İtfaiye ekipleri tarafından kapısı kırılan dairede kimsenin olmadığı anlaşıldı. Yoğun duman nedeniyle apartmandan çıkamayan sakinler, itfaiye ekipleri tarafından tahliye edildi. Bir apartman sakini ise mahsur kalan köpeğini hiçbir an bırakmadı. Yangın yerine gelen yaşlı bir kadın ise torununun evde olduğunu belirtmesi üzerine polislerin uyarılarına rağmen içeri girdi. Uyuyan torununu sağ salim bulunca uzun süre torununa sarıldı.

Olayın sabotaj olduğunu iddia eden ev sahiplerinin söylemleri üzerine güvenlik kameraları incelendi. Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik kameralarında yangından kısa bir süre önce yüzü maskeli bir kişinin apartmana girdiğini ve bu kişinin çıktıktan hemen sonra yangının başladığını tespit etti. Bu durum, sabotaj iddialarını güçlendirdi ve polis soruşturmayı sürdürmektedir.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi