Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Antalya'da Teleferik Kazası: Tünektepe'de Hüzün, Soruşturma Devam Ediyor

Antalya'da Teleferik Kazası: Tünektepe'de Hüzün, Soruşturma Devam Ediyor


Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde bulunan Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri, geçtiğimiz yaz sezonunda 90 bin yerli ve yabancı turisti ağırlamış, ancak sessizlik şimdi bu tesisleri sarıyor. Bir teleferik kabininin düşmesiyle meydana gelen kaza sonucunda tesislerin faaliyetleri durduruldu.

Antalya'da Teleferik Kazası: Tünektepe'de Hüzün, Soruşturma Devam Ediyor

12 Nisan Cuma günü saat 17.28'de direklerden birisinin devrilmesiyle gerçekleşen kaza, kabinde bulunan 8 kişinin kayalık alana düşmesine neden oldu. Maalesef, kabinin parçalanması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi olay anında, 3 kişi de tahliye alanında yaralandı. Kazanın ardından başlatılan soruşturma kapsamında birçok şüpheli gözaltına alındı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Anet A.Ş'nin Genel Müdür Vekili B.S. ile Anet İş Güvenliği Uzmanı M.A. dahil olmak üzere birçok isim emniyete alındı. Ancak, soruşturma hala devam etmekte ve zanlılar adliyeye sevk edildi.

Tünektepe Teleferik ve Sosyal Tesisleri'nin hizmetlerinin durdurulmasıyla birlikte, turistik mekanda sessizlik hakim. Turizme ve ekonomiye büyük katkısı olan tesis, Ramazan Bayramı'nda da binlerce kişinin ziyaret ettiği bir noktaydı. Ancak, yapılacak bakım çalışmalarının ardından tesisin tekrar hizmete açılması bekleniyor.

Muhabir : Aras Fırat Almaz
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi