Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Antalya'da fırtına ve dolu tarım alanlarını vurdu

Antalya'da fırtına ve dolu tarım alanlarını vurdu


Antalya'da gece yarısı başlayan şiddetli fırtına ve dolu yağışı, yüzlerce dönümlük tarım arazilerine zarar verdi.

Antalya'da fırtına ve dolu tarım alanlarını vurdu

Manavgat ilçesinde Saraçlı, Belenobası, Evrenseki, Kalemler, Çolaklı ve Gebece mahallelerinde meydana gelen dolu yağışı ve fırtına, açıkta yetiştirilen tarım ürünlerinin büyük zarar görmesine neden oldu. Yaşanan yağışın ardından Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, belediye başkan yardımcıları, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin ve İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere harekete geçti. Yapılan ilk incelemelerde, dolu ve fırtınanın ekili arazilerde büyük hasara yol açtığı belirlendi. Değerlendirmelerde, karpuzların saplarından ayrıldığı, buğday, arpa, zeytin ve narenciye ürünlerinin tanelerinin döküldüğü, arı kovanlarının da zarar gördüğü görüldü. Bölgedeki tarım alanları, dolu ve fırtına sonucunda beyaza büründü.

Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara, afet bölgelerinde gerçekleştirdiği inceleme sonrasında şunları söyledi: "Dün akşam haberi aldık ve kısa sürede yoğun ve büyük tanelere sahip bir dolu yağışıyla tarım alanlarının büyük zarar gördüğünü gördük. Sabah erken saatlerde çalışmalara başladık. Şu anda Belenobası'ndayız, burası daha önce yangın afeti yaşamış bir bölge. Bu kez de doluyla mücadele ediyoruz. Arılarımız perişan durumda. Karpuzlarımız, sebzelerimiz yok olmuş durumda. Bölgede ciddi bir sorun var. İlçe Tarım Müdürlüğü yetkililerimiz, Ziraat Odası Başkanımız Rasim Metin ve belediye başkan yardımcılarımız burada. Sahayı görüyoruz. Hem İlçe Tarım Müdürlüğü'ne, hem de Kaymakamımız ve Sayın Valimize durumu ileteceğiz. Bu bölgenin tarım açısından sigortalanması da çok zor. Doğal afet kapsamına alınarak bu insanlara yardım etmek gerekiyor."

Muhabir : Mustafa AYYÜREK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi