Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Annesi için yenilediği ev ile kurbanda kazandığı 65 bin lirası kül oldu

Annesi için yenilediği ev ile kurbanda kazandığı 65 bin lirası kül oldu


Adana'nın Feke ilçesinde, 10 yıl önce babasını kanserden kaybeden ve annesiyle birlikte hayvancılık yaparak geçimini sağlayan bir gencin yenilediği evi, yangında kullanılamaz hale geldi. Yangında, gencin Kurban Bayramı'nda kazandığı 65 bin lirası da kül oldu.

Annesi için yenilediği ev ile kurbanda kazandığı 65 bin lirası kül oldu

Olay, Kozan'da 22 Haziran gecesi saat 03.00'te meydana geldi. Sinan Taştekin (28), sürüsünün başında hayvancılık yaparken, annesi Selbi Taştekin evdeyken yangın ihbarı aldı. Eve gelen Sinan Taştekin, annesinin komşular tarafından kurtarıldığını öğrendi. Ancak, ev tamamen yanmıştı. Yangında ahır da yandı ve Taştekin'in bir köpeği ile iki büyükbaş hayvanı telef oldu.

Yangında, Kurban Bayramı'nda hayvancılıktan kazandığı 65 bin lirasını kaybeden Sinan Taştekin, "Kanserden ölen baba yadigarı evimiz yandı. Evimi yeni yapmıştım. Köpeğim ve iki büyükbaş hayvanım vardı, hepsi yandı. Hiçbir şey kalmadı. Kurbanlık satmıştım, öyle biriktirmiştim. Bu kurban bayramında biriktirdiğim emeğim annem için yaptırdığım evim yandı. Borçlarım vardı, onları ödeyecektim. Hepsi yandı ve hiçbir şeyim kalmadı," dedi.

Komşu Mehmet Altun, "Büyük bir afet atlattık. O gece rüzgar olmayınca çok şükür yangın başka yerlere sıçramadı," diye konuştu.

Türk Kızılay Kozan Şube Temsilcisi Oğuz Cengiz, yangında evini kaybeden aileye hayırseverlerin bağışlarını teslim ederek, "Devletimiz ve duyarlı vatandaşlarımız ile birlikte yaraların sarılması için çalışma yapılıyor," dedi. Feke Belediyesi ve Kaymakamlığı da aileye yardım etmek için çalışma başlattı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi