Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Ankara Vergi Dairesi, Binlerce İşletmeye KDV Denetimi Gerçekleştirdi

Ankara Vergi Dairesi, Binlerce İşletmeye KDV Denetimi Gerçekleştirdi


Ankara Vergi Dairesi, restoran, pastane, fırın, kafe ve eczane gibi işletmelerde yaklaşık 2 bin KDV denetimi yaptı. Denetimlerde KDV oranları, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazları incelendi. Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman, denetimlerin kesintisiz devam edeceğini belirtti.

Ankara Vergi Dairesi, Binlerce İşletmeye KDV Denetimi Gerçekleştirdi

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı, yaklaşık 2 bin işletmeyi hedefleyen Katma Değer Vergisi (KDV) denetimleri gerçekleştirdi. Restoranlar, pastaneler, fırınlar, kafeler ve eczaneler gibi çeşitli işletmeler, 250 gelir uzmanı tarafından incelendi. Denetimlerde KDV oranları, ödeme kaydedici cihazlar ve pos cihazları kontrol edildi. Ayrıca iş yerinin kira durumu, ödemelerin banka aracılığıyla yapılıp yapılmadığı ve kayıt dışı çalışan olup olmadığı gibi konular da denetlendi.

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman da denetimlere katılarak konuşma yaptı. Duman, denetimlerin kesintisiz devam edeceğini belirterek, kafe, restoran, pastane, fırın ve eczane gibi işletmelerin kayıt dışı faaliyetlerini, yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanımını ve pos cihazlarının durumunu kontrol edeceklerini açıkladı.

Duman, ayrıca işletmelerde başkasına ait pos cihazlarının kullanılıp kullanılmadığının da denetleneceğini vurguladı. Banka hesapları üzerinden yapılan tahsilatlara ilişkin fatura düzenlemelerinin kontrol edileceği, işletmelerde kullanılan entegrasyon sistemleri ile ödeme kaydedici cihazlar arasındaki bağlantının kurulup kurulmadığının inceleneceği, belge düzenlemelerinde doğru KDV oranlarının uygulanıp uygulanmadığının gözlemleneceği ve kayıt dışı çalışan olup olmadığının araştırılacağı bilgisini paylaştı. Ayrıca, iş yerinin kiralık olması durumunda kira bedelinin banka kanalıyla ödenip ödenmediği konusu da üzerinde çalışılacak konular arasında yer aldı.

Duman, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yapılan çalışmaların artarak devam edeceğini vurgularken, vatandaşlardan, satın aldıkları ürün veya hizmetlere ilişkin ödeme kaydedici cihaz fişleri veya faturaları talep etmelerini ve bu belgeler üzerindeki KDV oranlarını kontrol etmelerini istedi.

Ankara Vergi Dairesi Başkanı Yüksel Duman, belge düzenlemeyen veya yanlış düzenleyen firmalar için vatandaşların doğrudan başkanlığa veya CİMER üzerinden şikayette bulunabileceklerini belirtti. Duman, bu konuda hassasiyetle çalışacaklarını da vurguladı.

Muhabir : Aras Fırat Almaz
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi