Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Ankara'da 2 milyon 500 bin Türk Lirası değerinde kaçak gıda maddesi ele geçirildi

Ankara'da 2 milyon 500 bin Türk Lirası değerinde kaçak gıda maddesi ele geçirildi


Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde düzenlenen bir operasyonda, Ankara İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şube Müdürlüğü, Yenimahalle İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından K.Y. isimli bir şahsa ait işyerine baskın yapıldı.

Ankara'da 2 milyon 500 bin Türk Lirası değerinde kaçak gıda maddesi ele geçirildi

Operasyon sırasında sahte ve kaçak gıda maddelerine el konuldu. Yaklaşık 2 milyon 500 bin Türk Lirası değerinde ürün ele geçirildi.

Operasyon kapsamında ele geçirilen ürünler şunlardır:

- Bin 650 adet reçel şişesi
- 136 bin 800 adet mayonez
- 85 bin 500 adet ketçap
- 3 bin 60 adet mayonez şişesi
- 600 kilogram salça

Ele geçirilen ürünler, sahte ve kaçak olduğu tespit edildiği için muhtemelen güvenlik standartlarına uygun olmayan veya sahte markaları taklit eden ürünlerdir. Bu tür operasyonlar, kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilir ve halkın sağlığını tehdit edebilecek ürünlerin piyasaya sürülmesini engellemeyi amaçlar.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ve diğer ilgili kurumlar, kaçak ve sahte ürünlerin piyasaya sürülmesini önlemek, tüketicilerin sağlığını korumak ve haksız rekabeti engellemek için bu tür operasyonları düzenler. Operasyonlar sonucunda ele geçirilen ürünler incelenir ve ilgili yasal işlemler yapılır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi