Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Anadolu Üniversitesi turizm alanında en çok akreditasyon alan üniversite oldu

Anadolu Üniversitesi turizm alanında en çok akreditasyon alan üniversite oldu


Anadolu Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yetkilendirilmiş olan Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından turizm alanında en çok akredite edilmiş programa sahip üniversite haline gelmiştir.

Anadolu Üniversitesi turizm alanında en çok akreditasyon alan üniversite oldu

Anadolu Üniversitesi Senato Salonu'nda, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay, Eskişehir Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Salim Şengel ve öğretim elemanlarının katılımıyla bir belge teslim töreni düzenlenmiştir. Turizm Akademisyenleri Derneği (TUADER) Başkanı Prof. Dr. Muharrem Tuna tarafından akredite edilen programların plaketleri, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal'a takdim edilmiştir.

Törende, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hilmi Rafet Yüncü, Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıdvan Kozak ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gökçe Yüksek, Eskişehir Meslek Yüksekokulu adına Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Salim Şengel ve Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilek Acar, akreditasyon belgelerini teslim almışlardır.

Prof. Dr. Fuat Erdal, Anadolu Üniversitesi'nin kalite çalışmalarına verdiği önemi vurgularken, Prof. Dr. Muharrem Tuna, Anadolu Üniversitesi'nin Yükseköğretim Kurulu tarafından öncelikli kabul edilen uluslararasılaşma konusunda öncü olduğunu ve turizm alanındaki programların kısa sürede uluslararası tanınırlığının sağlanacağına inandığını dile getirmiştir. Ayrıca, Turizm Fakültesi'nin 2021 yılında başlattığı süreç sonrasında akredite edilen üç bölümü başarıyla yeniden tamamladığı ve 2023 yılında yapılan başvuru sonucunda Eskişehir Meslek Yüksekokulu'na bağlı Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Aşçılık Önlisans programlarının da ilk kez akredite edildiği belirtilmiştir. Turizm alanında akredite olan beş programla birlikte Anadolu Üniversitesi'nin kalite ve iyileştirmeye verdiği önem bir kez daha onaylanmıştır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi