Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Amasyalı öğrenciler okulda ata tohumu ekip fide yetiştirdi

Amasyalı öğrenciler okulda ata tohumu ekip fide yetiştirdi


Amasya'nın Taşova ilçesinde bulunan Emine Bursalı İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, okulda ektikleri ata tohumlarından fide yetiştirdi.

Amasyalı öğrenciler okulda ata tohumu ekip fide yetiştirdi

Okul bahçesinde oluşturulan seraya ata tohumu domates fideleri dikilirken, çilek ve diğer sebzelerin de hasadı yapıldı.

"Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Destek 2022 Programı" kapsamında sağlanan 25 bin liralık destekle, fen ve teknoloji laboratuvarında yetiştirilen ata tohumları, 25 metrekarelik bir sera alanına taşındı ve öğrencilerin eliyle toprakla buluştu. 7. sınıf öğrencisi Abdullah Ensar Sarıbaş, ata tohumlarını okulda yetiştirdiklerini ve serada çilek, marul, maydanoz gibi birçok bitki bulunduğunu belirtti. Tuğçe Naz Aşık ise köylerinin uzak olması nedeniyle tarımsal faaliyetleri gerçekleştiremediklerini, ancak okullarında sera bulunmasının tarımdan yararlanabilmelerini sağladığını ifade etti.

Fen Bilimleri Öğretmeni Bayram Atalay, seranın 3 yıl önce kurulduğunu ve çilek, domates, salatalık, karnabahar, roka gibi bitkilerin yetiştirildiğini söyledi. Atalay, öğrencilere sadece eğitim ve öğretim faaliyetleriyle değil, yaparak ve yaşayarak öğrenmeyi de öğrettiklerini belirtti. Okul Müdürü Ali Buğalı ise amacın sadece akademik başarı değil, öğrencileri hayata da hazırlamak olduğunu vurgulayarak, küresel ısınma ve gıda erişimi konusundaki sıkıntıları göz önünde bulundurarak toplumun kendi kendine yetebilen bir yapıya sahip olması için tarım faaliyetlerine yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Bu sayede öğrencilere örnek olmayı hedeflediklerini belirtti.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi