Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
ALKÜ’de Akademik Atama, Yükseltme ve Ödül Töreni

ALKÜ’de Akademik Atama, Yükseltme ve Ödül Töreni


ALKÜ'nün "Akademik Atama, Yükseltme ve Ödül Töreni" eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

ALKÜ’de Akademik Atama, Yükseltme ve Ödül Töreni

Tören, Yazar Alev Alatlı'nın ismini taşıyan konferans salonunun açılış kurdelesinin kesilmesiyle başladı. Recep Akdağ, törende yaptığı konuşmada daha ileriye gitmek için ezberleri bozmamız gerektiğini vurguladı. Akdağ, uzun süre yaptığı bakanlık görevinde sağlık alanında yeni uygulamalarla ülkeye büyük gelişmeler yaşattıklarını belirtti.

ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, törende yaptığı konuşmada, konferans salonunun adının Alev Alatlı'ya verilmesinin önemine değindi. Törenin, bilime katkı sağlayan 115 akademisyenin yükselmesinin kutlandığı bir gurur günü olduğunu söyledi. Türkdoğan ayrıca, ALKÜ'nün gelecekte daha büyük başarılara imza atacağını ve bu başarıların ailelerin ve akademisyenlerin emekleriyle gerçekleştiğini ifade etti.

Tören kapsamında, 22 profesör, 50 doçent, 43 doktor öğretim üyesi olmak üzere toplamda 115 öğretim üyesi yeni ünvanlarına kavuştu. Ayrıca, 15 akademisyene akademik başarı ödülü ve 5 akademisyene tanınırlık ödülü takdim edildi. Emekli olan bir akademisyen ve bir idari personele de teşekkür plaketi verildi. Akademisyenlerin yeni cübbelerini giymesinde eski Bakan Akdağ, Rektör Türkdoğan, protokol üyeleri ve akademisyenlerin aileleri yardımcı oldu.

Törenin sonunda ALKÜ'nün kuruluşunun 9. yılı dolayısıyla pasta kesimi yapıldı ve toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle tören sona erdi. Törene Alanya Kaymakamı, Alanya Belediye Başkan Yardımcısı, ALKÜ Rektörü, Alanya Üniversitesi Rektörü, Almanya Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosu ve diğer protokol üyeleri, akademisyenler ve aileleri katıldı.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi