Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Alex de Souza, Antalyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

Alex de Souza, Antalyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı


Geçtiğimiz gün Antalya'ya gelen ve kırmızı-beyazlı taraftarlar tarafından coşkuyla karşılanan Brezilyalı teknik direktör Alex de Souza, Antalyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

Alex de Souza, Antalyaspor ile 2 yıllık sözleşme imzaladı

 Antalyaspor, Trendyol Süper Lig'de sezonu 49 puanla 10. sırada tamamladıktan sonra teknik direktör Sergen Yalçın ile yollarını ayırdıktan sonra Alex de Souza'yı takımın başına getirdi. Alex, Fenerbahçe'nin efsane futbolcuları arasında yer alması ve kariyerini teknik direktör olarak sürdürmesiyle tanınır. Antalya'ya gelişi sırasında havalimanında kırmızı-beyazlı taraftarlar tarafından coşkuyla karşılanan Alex, yeni görevine başlamak için Antalya'da bulunan bir otelde imza törenine katıldı. Törene Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe ve Basın Sözcüsü Alkan Evren de katıldı.

Sinan Boztepe, "Kendisiyle başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum" dedi ve Alex de Souza'nın Türk futboluna futbolculuk döneminde sağladığı katkıya değindi. Başkan Boztepe, "Böyle bir kariyeri olan birini Türk futboluna kazandırdığımız için mutluyuz. Antalyaspor olarak hak ettiğimiz yerde olmak için çalışıyoruz. Başarı istiyoruz. Alex hocamızın ne kadar çalışkan ve özverili olduğunu, Türk futboluna katkı sağladığını biliyoruz. Kendisi tüm Türkiye tarafından sevilen, saygı duyulan, kabul edilen ve desteklenen bir karakterdir. Kendisine teşekkür ediyorum. Kendisiyle başarılı işlere imza atacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.

Başkan Boztepe, Alex de Souza ile 2 yıllık sözleşme imzaladıklarını ve transfer konusunda görüşmelerde bulunduklarını belirtti. Boztepe, "Geldiği geceden beri kendisiyle toplantılar yapıyoruz. Kadro çalışmalarına şimdiden başladık. Hocamızın önerdiği oyuncular var, ayrıca bizim belirlediğimiz oyuncular da var. Antalyaspor'un bütçesine uygun ve en seçkin şekilde bir kadro oluşturmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubu, Antalyaspor'un transfer tahtasının kapalı olduğunu hatırlattığında, Sinan Boztepe, "Temmuzun ilk haftasında transfer dönemi açılıyor. Transfer dönemi başlamadan önce tahtayı açacağız. Engel kalkar kalkmaz transferlerimizi yapacağız" şeklinde cevapladı.

"Gelecek hedeflerimiz oldukça yüksek olacak."
Başkan Boztepe, geçtiğimiz sezonun 5 aylık sürecinde büyük olaylar yaşandığını hatırlatarak, "2 yıllık bir planlama yapıyoruz. Ligde kalmak için oynamayacağız. Sıradan bir takım kurarsak, başarı elde etmek mümkün olmaz. Antalyaspor'un başarı hedefleri olmadığı zaman, gerçek başarıya ulaşılamaz. Geçtiğimiz 5 ay içinde 5 yıllık bir dönemi yaşadık. Bahanelere sığınmıyoruz. Bundan sonra gelecek hedeflerimiz oldukça yüksek olacak. Bizden sonra gelecek olan arkadaşlar da çıtayı daha da yukarı taşıyacaklar. Sözleşmede Avrupa kupası ve sıralama ile ilgili bazı opsiyonlar bulunuyor" ifadelerini kullandı.

"Başarı için risk almak gerekiyor."
Başarı için risk almanın önemine değinen Boztepe, "Sergen hocamızla bir sürecimiz oldu. Sessiz sakin bir şekilde köşede durarak devam etmek istemiyoruz. Türkiye ve dünya gündemine başarılı bir isimle anlaştık. Başarı için azimli ve disiplinli hocalara ihtiyacımız var. Alex ismi de bu şekilde gündeme geldi. Başarı elde etmek için risk almak gerekiyor. Ben kişisel olarak bu riskleri almaktan pişman olmayacağımı biliyorum" şeklinde konuştu.

Alex de Souza: "Hoca olarak şehre enerji vermek istiyorum."
Antalyaspor'un yeni teknik direktörü Alex de Souza, Antalya'da olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Burada beni çok iyi hissettiren halka ve mutlu olduğum bir ülkeye geldiğim için herkese teşekkür ederim. Aynı şekilde geldiğim günden beri evimde hissettiğim Antalya şehrine de teşekkür ederim. Hoca olarak şehre enerji vermek istiyorum. Antalya ve halkına gösterdikleri ilgi için tekrar teşekkür ederim" dedi.

"Taraftarlarımızı stadyumda görmek istiyoruz."
Alex, kırmızı-beyazlı taraftarları stadyumda görmek istediğini de belirtirken, "Bu 2 yıllık kontrat sürecinde başarılı olmak istiyorum. Taraftarlarımızı stadyumda görmek istiyoruz. İyi bir takım kurarak maçlarda taraftarlarımızla keyifli anlar yaşamak için ne gerekiyorsa yapacağız. Bu açıdan da çok mutlu olduğumu söylemek isterim" şeklinde konuştu.

"Takımı yoğun bir şekilde inceleme fırsatım oldu."
Antalyaspor ile çalışmalara başladığı andan itibaren takımla ilgili yoğun bir şekilde çalıştığını ifade eden Alex de Souza, "Takımı yoğun bir şekilde inceleme fırsatım oldu. Nuri ve Sergen hocanın oynattığı oyunlarla takımın oyun tarzını inceleme fırsatım oldu. Burada daha önce takımda çalışan insanlardan bilgi aldım ve onların bilgileriyle çalışmalarımı sürdürdüm" şeklinde konuştu.
Brezilyalı teknik direktör, mücadeleci bir kadro oluşturmak istediğini ancak bunu yaparken de doğru bütçeyle başarıya ulaşmayı düşündüklerini belirterek, "Semih hoca (Şentürk) ekibimizde olmayacak.

Muhabir : İrfan Üstün
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi