Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Alanya’da yeşil deniz kaplumbağası ve caretta carettaların yuvalanma bölgeleri kontrol edildi

Antalya’nın Alanya ilçesinde, jandarma ekipleri tarafından yeşil deniz kaplumbağası (Chelonia mydas) ve caretta carettaların yuvalanma bölgeleri kontrol edilerek vatandaşlara bilgilendirme yapıldı.

Alanya’da yeşil deniz kaplumbağası ve caretta carettaların yuvalanma bölgeleri kontrol edildi

Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı, Demirtaş, Keşefli, Seki, Yeşilöz ve Uğrak mahallelerinin sahil kısımlarında denetimler gerçekleştirdi. Bu bölgeler, Uluslararası Doğayı Koruma Birliği’nin (IUCN) nesli kritik tehlike altındaki türler arasında gösterdiği deniz kaplumbağalarının yuvalandığı alanlar olarak biliniyor.

Yapılan kontrollerde, kaplumbağaların yuva alanlarına zarar veren herhangi bir şahıs ya da durum tespit edilmedi. Jandarma ekipleri, bölgede bulunan vatandaşlara, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 2009/10 sayılı Deniz Kaplumbağalarının Korunması konulu genelgesini hatırlatarak bilgilendirme yaptı. Bu çalışmalar, hem deniz kaplumbağalarının korunmasını sağlamak hem de halkın bu konuda bilinçlenmesini amaçlıyor.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi