Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Akçaabat’ta robotik kodlama kursu yoğun ilgi görüyor

Akçaabat’ta robotik kodlama kursu yoğun ilgi görüyor


Trabzon'un Akçaabat ilçesinde belediye tarafından düzenlenen Robotik Kodlama ve Steam kursu büyük ilgi görüyor.

Akçaabat’ta robotik kodlama kursu yoğun ilgi görüyor

Hafta sonları Akçaabat Belediyesi Spor Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen kursa toplamda 80 öğrenci katılıyor. Uzman eğitmenler tarafından verilen kurs, geleceğin yazılımcılarını yetiştirmeyi ve teknolojiyi üreten bir nesil oluşturmayı hedefliyor.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Robotik Kodlama kursunun örnek bir ilçe olmayı hedeflediğini belirtiyor. Yenilikçi fikirler üreten gençlerin azmi ve gayretiyle Türkiye'nin teknoloji alanında ilerleyeceğine inanıyor. Kurs kapsamında öğrencilere robotik kodlamanın temel aşamaları öğretiliyor ve eğlenceli bir şekilde kodlama kavramlarıyla tanışmaları sağlanıyor. Bu şekilde öğrenciler güçlü bir kodlama temeli kazanarak kendilerini geliştirme imkanı elde ediyor.

Başkan Ekim, kursun büyük ilgi görmesinden memnuniyet duyduklarını belirtiyor. Robotik kodlama eğitimlerinde örnek ve öncü bir ilçe olmak için çalıştıklarını vurguluyor. Kurs sayesinde çocukların sadece bilgisayar ve tablet oyunlarını oynamaktan çıkıp, bu oyunları yazan ve oluşturan çocuklar haline dönüşeceğini ifade ediyor. Ailelerin çocuklarını bu kursa gönül rahatlığıyla gönderdiğini çünkü burada bilimsel çalışmalar ve teknolojik eğitimlerin olduğunu belirtiyor. Kurslarla birlikte gençlerin kodlama ve yazılım alanında kendilerini geliştirmelerine yardımcı olunuyor.

Robotik Kodlama ve Steam kursu, öğrencilere geleceğin en popüler mesleklerinden olan kodlama ve yazılım konularında temel yöntemleri öğretmeyi amaçlıyor. Bu sayede gençler yenilikçi bir yaklaşımla kendilerini bu alanda geliştirebilecekler.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi