Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Ağrı'da güvenlik toplantısı yapıldı

Ağrı'da güvenlik toplantısı yapıldı


Ağrı Valisi Mustafa Koç başkanlığında düzenlenen asayiş ve güvenlik bilgilendirme toplantısında, ildeki güvenlik durumu ve yapılan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler paylaşıldı.

Ağrı'da güvenlik toplantısı yapıldı

Toplantıda, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüsamettin Erol ve İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar da hazır bulunarak il genelindeki asayiş, terörle mücadele, kaçakçılık, organize suçlar, göçmen kaçakçılığı, siber suçlar ve trafik konularında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Vali Mustafa Koç, ilin huzur ve güvenliğinin sağlanması için sahada gece gündüz demeden çalışan ekiplerin önemine vurgu yaptı. İl genelinde 204 tim ve 379 araçla görev yapan 3 bin 849 jandarma personeli ile 103 ekip ve 397 araçla görev yapan 2 bin 139 emniyet hizmetleri personelinin, vatandaşların can ve mal güvenliğini koruma adına azimle çalıştıklarını belirtti.

Asayiş konularında yapılan çalışmaları da detaylandıran Vali Koç, Haziran 2024'te il genelinde gerçekleşen suç olaylarına müdahale edilerek 753 şahıs hakkında adli işlem yapıldığını ve bu kapsamda tutuklamaların da gerçekleştirildiğini açıkladı. Dolandırıcılık, yağma, hırsızlık gibi mal varlığına karşı işlenen suçlarla ilgili operasyonlarda ise 154 şahıs hakkında adli işlem yapıldığı ve bu şahıslardan 4'ünün tutuklandığını ifade etti.

Uyuşturucu ve kaçakçılıkla mücadele konusunda da önemli bilgiler paylaşan Vali Koç, ilin sınır hattında bulunmasının nedeniyle bu konularda daha dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Haziran 2024'te il genelinde 33 uyuşturucu olayına müdahale edilerek 37 kişi hakkında adli işlem yapıldığını ve 13 şahsın tutuklandığını belirtti. Kaçakçılıkla mücadele kapsamında ise 53 olaya müdahale edilerek 66 şahıs hakkında adli işlem yapıldığını ve 1 şahsın tutuklandığını açıkladı. Ayrıca, gümrük muhafaza ekiplerinin de çalışmalarını titizlikle sürdürdüğünü dile getirdi.

Vali Koç, vatandaşların siber suçlardan korunması için de çalışmaların devam ettiğini belirterek, teknoloji kullanımıyla artan suçların önlenmesi için gerekli önlemlerin alındığını ifade etti. Son olarak, Ağrı'da yaşanan sel felaketiyle ilgili de vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileterek, ani su baskınlarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi