Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Ağır hasarlı binanın korkusu evlerinden etti

Ağır hasarlı binanın korkusu evlerinden etti


Malatya'nın Battalgazi ilçesinde, depremler sonucu ağır hasar alan bir 6 katlı binanın sağlam evlerin üzerine devrilme riski nedeniyle Ergül ailesi aylardır evlerine giremiyor.

Ağır hasarlı binanın korkusu evlerinden etti

Battalgazi ilçesi Büyük Mustafa Paşa Mahallesi Zapçıoğlu Caddesi'nde bulunan ve Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri sonrasında ağır hasar raporu alan bu bina, bölge sakinlerini tedirgin ediyor. Yıkım çalışmalarının çeşitli nedenlerle aylardır geciktiğini belirten mahalle sakinleri, binanın her an yıkılabileceği endişesiyle evlerine giremediklerini dile getiriyor.

Fatih Ergül, ağır hasarlı binaya bitişik olan ve depremlerde az hasar raporu alan evlerine korkudan dolayı giremediklerini söyledi. Ergül, "Yetkililer tarafından iki kez kontrol edilen binamız az hasarlı olarak raporlandı. Ancak artçı depremler ve yan taraftaki ağır hasarlı binanın varlığı, evimize zarar verdi. İstediğimiz, yan taraftaki ağır hasarlı binanın acilen yıkılmasıdır. Evimize giremediğimiz için konteyner kentte yaşıyoruz. En kısa sürede evimizi yenileyip içine dönmek istiyoruz. Ağır hasarlı binanın yıkım sürecinin hızlandırılması için ilgili kurumlara başvurular yaptık. Umuyoruz ki bina bir an önce yıkılır ve mağduriyetimiz sona erer, yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi