Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Afyonkarahisar’da pars başlı kanatlı heykel ele geçirildi

Afyonkarahisar’da pars başlı kanatlı heykel ele geçirildi


Afyonkarahisar'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan bir operasyonda, tarihi bir eserin kaçak olarak taşındığı ve satışının yapılacağı ihbarı üzerine harekete geçilmiştir. Olay Çobanlar'dan Dinar'a yönelik gerçekleştirilen bir operasyonla ortaya çıkmıştır.

Afyonkarahisar’da pars başlı kanatlı heykel ele geçirildi

İhbar üzerine şüpheli şahısların kullandığı araç, Yıprak Köyü baraj mevkiinde durdurulmuştur. Araçta yapılan arama sonucunda, 30 santimetre eninde ve 90 santimetre yüksekliğinde, alt kısmında dört cephesinde insan başı figürü olan ve üst kısmında pars başlığı olduğu değerlendirilen kanatlı bir heykel ele geçirilmiştir. Heykelin tarihi ve kültürel değeri bulunduğu düşünülmektedir.

Operasyon sırasında araçta bulunan İ.Ö., F.A. ve S.K. isimli üç şüpheli şahıs yakalanmıştır. Olayla ilgili olarak soruşturma devam etmektedir. Heykelin tarihi ve kültürel değerinin belirlenmesi ve olayın tamamen aydınlatılması amacıyla çalışmalar sürdürülmektedir. Tarihi eser kaçakçılığına yönelik yapılan operasyonlar, kültürel varlıkların korunması ve ulusal mirasın korunması amacıyla büyük önem taşımaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi