Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/onkhaber/domains/onkhaber.com/public_html/section/header.php on line 8
Afganistan'ı yine sel vurdu: 50 ölü

Afganistan'ın Ghor vilayetinde son 24 saat içinde yaşanan şiddetli yağışlar ve sel felaketi nedeniyle 50'den fazla kişi hayatını kaybetmiştir.

Afganistan'ı yine sel vurdu: 50 ölü

Bu felaket, Takhar, Baghlan, Ghor, Herat ve Badakhshan vilayetlerinde geçtiğimiz hafta meydana gelen sel felaketinden hemen sonra gerçekleşmiştir. Ghor vilayeti polis sözcüsü Abdul Rahman Badri, selin yol açtığı can kaybının artabileceğini belirtmiştir. Ayrıca, binlerce büyükbaş hayvanın öldüğü, yüzlerce hektar tarım arazisinin zarar gördüğü, yüzlerce köprü ve menfezin yıkıldığı ve binlerce ağacın yok olduğu ifade edilmiştir.

Ghor Valisi Sözcüsü Abdul Wahid Hamas, ilk bilgilere göre onlarca kişinin kaybolduğunu bildirmiştir. Ghor Enformasyon Departmanı Başkanı Mawlawi Abdul Hai Zaeem ise yağışların cuma günü başladığını ve birçok yolun sular altında kalarak trafiğe kapanmış olduğunu belirtmiştir. Zaeem, Ghor'un merkezi Firoz Koh'ta 2 binden fazla evin tamamen yıkıldığını, 4 binden fazla evin de kısmen hasar gördüğünü ve 2 binden fazla dükkanın sular altında kaldığını ifade etmiştir.

Önceki hafta yaşanan sel felaketinde ise Baghlan'da 315, Takhar'da 20, Ghor'da 7 ve Badakhshan'da 2 olmak üzere toplamda 344 kişi hayatını kaybetmişti. Bu yeni sel felaketiyle birlikte toplam can kaybı sayısı daha da artmış durumdadır. Bu felaketler, Afganistan'ın birçok bölgesinde büyük zararlara ve insan kayıplarına neden olmaktadır.

Muhabir : Süleyman ÖNK
Diyarbakır haber / Diyarbakır Son Dakika Haber / Diyarbakır Anadolu Haber
Copyright © 2024 Tüm Hakları Saklıdır. Başarım Ajans - Haber Yazımı Web Tasarım Sosyal Medya Yönetimi Reklam Yönetimi